​Aleena Mudasar ​Qureshi

Min erindring er skrevet i forbindelse med et samarbejde mellem min skole, som er Tagensbo Skole og Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv. Her er min fortælling om min barndom.

​Aleena Mudasar ​Qureshi går i 6.x på Tagensbo Skole, og har skrevet en erindring i forbindelse med klassens deltagelse i Giv det videre 2017s skolekonkurrence.

Min skolegang

Af Aleena Mudassar Qurashi

Det var lige efter sommerferien 2010. Jeg boede i København Nv, jeg skulle begynde i Bispebjerg skole, jeg var meget spændt på det. Jeg var 6 år, jeg glædede mig til at bruge min nye skoletaske og penalhus. Jeg havde fået en Hello Kitty taske og et prinsesse penalhus. Da jeg var på vej til skole, tog min mor video af mig. Bispebjerg skolen var lakse farvet lyserød, det var en mærkelig farve til en skole syntes jeg. Jeg kunne ikke rigtig lide udsigten af skolen, den var ufattelig meget grim. Vi var i en stor gymnastik sal i skolen, der var stole i hele lokalet. Der var også meget pyntet i gymnastiksalen, jeg syntes det så fint ud.

Senere den dag, da alle var kommet og alle sammen sad med deres forældre på stolene i gymnastiksalen, blev børnene kaldt op i deres klasser en efter en. Et stykke tid senere blev jeg kaldt op med mine nye klassekammerater. Jeg kendte få af dem og nogen rigtig godt fra min parallel klasse. Jeg skulle gå i 0.V, vi var ret få så jeg havde fornemmelsen på, at det ville blive den bedste klasse. Vores første dag var meget fin. Da vi kom ind til vores klasse lokale, sad vi på vores pladser, og vi fik et æble og en lille juice. Det var hyggeligt at være i klassen. Jeg var nervøs, men det var hyggeligt.

Jeg lærte nogen at kende meget godt. Vi blev også rigtig gode venner. Angel kendte jeg i forvejen, jeg fik 2 nye veninder. Hifza og Kaynad var mine og Angels nye veninder. Vi alle 4 blev bedsteveninder.

Bispebjerg skole blev nedlagt, så vi skulle blive flyttet til Tagensbo Skole. Tagensbo skole så bedre ud end Bispebjerg skole men var ikke så stor som Bispebjerg skole. Det sjove var, at i vores skole havde vi karamel dag. Karamel dag er en dag hvor 9. klasse kaster karameller ned til børnene under 9. klasse. Alle sammen får en pose så de kan samle på karamellerne og de kaster også æg, vand og skum. Det kan lige så godt blive noget værre end det.

Der var gået et år i skolen og det hele havde gået som det skulle. En dag skulle vi nemlig blive delt op i parallel klasserne X og U. Mine veninder gik i X, så jeg håbede på, at jeg kunne komme i den klasse; jeg var så nervøs og så nysgerrig. Vi skulle få et stykke papir, hvor der stod noget info til forældre, og hvad klasse vi skal gå i. Jeg kan fortælle, at jeg tog min bluse hen over mit hoved, da papirerne blev delt ud. ’’ Slap af’’ sagde nogen af min klasse, men jeg kunne slet ikke. Min nye klasse var rimelig stor, det sjove var at jeg kom i X Klassen! Ja, jeg kom i X klassen, er det ikke bare vidunderligt. Min nye lære Maj var sindssyg sød, jeg tænkte ret meget om navnet ’’Maj’’ fordi det udtales og staves som måneden majJ

Jeg syntes at jeg var meget god til matematik i 1., 2. og 3. klasse, men det blev sværere og sværere hvert klasse trin. Men min yndlings fag var musik og også dansk. Skolen havde en stor aula og gulvet var rødt.

Det her er aulaen 2017 – 2018

Aulaen plejede at have blå og hvide bølger, men da skolen blev renoveret og hele Bispebjerg skole skulle flytte ind, fjernede de gulvet. Det var meget smukt, så det er ret uretfærdigt. Jeg var tilfreds med skolen, den var smadderflot.

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
08:00-08:20 LÆS LÆS LÆS HJ LÆS MS
08:00-09:00 LN IDR HAL
LO IDR HAL
JH UST GZ TYS
IK FRA
HJ DAN JH N/T
09:00-10:00 LN IDR HAL
LO IDR HAL
JB KRI GZ TYS
IK FRA
JH UDE
NJ UDE
JH N/T
10:00-10:40 HJ ENG
HN ENG
LO ENG
HJ DAN
IK DAN
JB DAN
HJ DAN
IK DAN
JB DAN
JH UDE
NJ UDE
JH MAT
LN MAT
NE MAT
10:40-11:20 JH MAT
LN MAT
NE MAT
HJ DAN
IK DAN
JB DAN
HJ DAN
IK DAN
JB DAN
JH UDE
NJ UDE
JH MAT
LN MAT
NE MAT
12:10-12:55 HJ DAN
IK DAN
JB DAN
HJ ENG
HN ENG
LO ENG
JH MAT
LN MAT
NE MAT
JH UDE
NJ UDE
JB KRI
12:55-13:40 HJ DAN
IK DAN
JB DAN
EB HDS SLØ
GZ MAD HJE
JAW HDS HÅN
JH MAT
LN MAT
NE MAT
JH UDE
NJ UDE
JH HIS
13:40-14:00 LN BEV LO BEV LN BEV
14:00-14:45 HJ UST EB HDS SLØ
GZ MAD HJE
JAW HDS HÅN
HJ ENG
HN ENG
LO ENG
14:45-15:30 EB HDS SLØ
GZ MAD HJE
JAW HDS HÅN
SAI MUS MUS

 

Det her var vores ugeplan for da vi gik i 6. Starten om mandagen havde vi idræt 2 timer, senere havde vi engelsk 1 til en halv time. Bagefter havde vi 2 timer dansk så bevægelse. Sidste time havde vi UST det står for Understøttende Undervisning. Senere havde vi fri. Tirsdag og onsdag havde vi fri klokken halv fire, det var meget sendt.

At skifte skole med den samme klasse var fedt. Men jeg savnede også den gamle skole, men denne her var bare mere pæn. Her er et billede af mig

Her er et billede af mig.

Magistervej 4
København 2400 DK
Get directions

Fødselsdag:

2004

Erindringen ønskes afleveret til:

Københavns Stadsarkiv