​Benjamín ​Tómasson

Min erindring er skrevet i forbindelse med et samarbejde mellem min skole, som er Tagensbo Skole og Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv. Her er min fortælling om min barndom.

​Benjamín ​Tómasson går i 6.x på Tagensbo Skole, og har skrevet en erindring i forbindelse med klassens deltagelse i Giv det videre 2017s skolekonkurrence.

Mine to første skoleår

Af Benjamín Tómasson

Jeg befandt mig på Bispebjerg skole i 2010, fordi jeg var ved at starte i skole. Jeg var sammen med mange andre små nervøse børn, der også var ved at starte i skole ligesom jeg. Bispebjerg skole var en rigtig grim lyserød skole, den var slidt, beskidt og ulækker, man skulle fx. gå udenfor for at gå på toilettet, og toilettet var meget tit oversvømmet med vand.

Jeg stod ved siden af mine forældre.
Der var en stor træscene, hvor der stod en dame med en lyserød kjole og mange smykker. Hun sagde, hvilken klasse man skulle gå i, der var tre muligheder u, x og v. Senere sagde damen: ”Benjamín Tómasson, du skal gå i x”. Der gik en dag, før vi skulle til skolen igen. Klokken 8 skulle vi se vores store klasselokale, der stod juice og et æble på det runde bord, som en slags velkomstgave.

Et stykke tid senere fik vi en bog, hvor vi skulle lære alfabetet. Det var egentligt svært, men med tiden lærte jeg det. Jeg fik okay mange venner, fx. fik jeg en der hed Lasse, og en der hed Jonatan. Det var meget sjovt i klassen, jeg lærte meget og syntes, at skolen var rigtig sjov.

Bispebjerg skole var rigtig slidt og grim, men jeg lærte meget. Lidt før sommerferien fik vi at vide, at vi skulle flytte skole alle sammen. Vi fik lov til at se skolen før sommerferien, den var rigtig flot med en rigtig stor aula, klasselokaler og den store Idrætshal. Bagefter sommerferien flyttede vi til Magistervej 4/Tagensbo skole.

Da sommerferien var færdig, kom vi tilbage til skolen. Jeg kom tilbage tilfreds men også ked af det, at sommerferien var slut. Vi flyttede til et ret stort lokale, hvor vi fik rigtig god undervisning. Det var en dejlig onsdag morgen, og jeg skulle i skole. Vi havde matematik med vores lærer. Hun var en okay lærer, men skrap. I dag skulle vi lære at regne med + og -. Jeg var god til det, men jeg var alligevel ikke helt tilfreds med mig selv.

Jeg begyndte med at få det dårligt med maven, så jeg gik op til hende og spurgte, om hun kunne ringe til min mor, og hun sagde med en rigtig lærerstemme: ”nej du har ikke ondt i maven”. Jeg blev sur og spurgte, om jeg måtte få en bog at læse i, og hun sagde ja. Når man har ondt i maven, så er det rigtig dårligt at læse, fordi så kaster du op, og det var nemlig det, der skete med mig. Der lå kastop på gulvet og lidt på hende, og jeg begyndte med at grine lidt. Jeg blev sendt hjem, lidt senere lå jeg i min seng derhjemme og kastede op hele tiden.

Her er klassebilleder fra 0. og 1. klasse:

Mine to første år har været det bedste nogensinde. Jeg fik gode lærere og god undervisning. Fik mange venner og kender nogle af dem stadigvæk endnu. Tagensbo skole var god i begyndelsen, fordi den var meget ren og stor i stedet for Bispebjerg skolen, som var helt slidt og grim og lyserød. I dag får jeg 12 i Engelsk og mange andre gode karakterer.

Magistervej 4
København 2400 DK
Get directions

Fødselsdag:

2004

Erindringen ønskes afleveret til:

Københavns Stadsarkiv