​Charlie Hoang Tan ​Nguyen

Min erindring er skrevet i forbindelse med et samarbejde mellem min skole, som er Tagensbo Skole og Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv. Her er min fortælling om min barndom.

​Charlie Hoang Tan ​Nguyen går i 6.x på Tagensbo Skole, og har skrevet en erindring i forbindelse med klassens deltagelse i Giv det videre 2017s skolekonkurrence.

Ugen før testen

Skrevet af Charlie Nguyen

Det var en onsdag eftermiddag, og vores lærer Helle havde lige sagt, at vi skulle have national test i dansk næste uge, og vi skulle huske at have vores computere klar og fuldt opladt til testen. Jeg gik i 6.kl på Tagensbo skole i nordvest. Jeg var rigtigt nervøs, fordi jeg altid har følt mig dårlig i forhold til de andre fra klassen, og det skyldtes også mit problem med at læse, som jeg havde i de første 3 år af min skolegang. Så jeg blev tilbudt ekstra undervisning i dansk af skolen, hvor vi kun var 3 elever og en lærer. Og jeg begyndte også at læse flere bøger derhjemme.

Dagene gik, og det blev tirsdag, og det var blevet tid til national test. Men jeg, som ellers var så klar på at tage testen, skulle også opleve det mest tragiske, jeg blev syg og kunne ikke komme i skole og tag testen. Så jeg var derhjemme og læste i en bog og blev ved med at tænke på, hvordan de andre klarede det til testen. Og hvordan jeg kunne have klaret mig.

Næste dag følte jeg mig frisk og helt udhvilet og klar til at tage i skole, da jeg kom ind i min klasse, havde jeg lagt mine ting, sad jeg på min plads og spurgte min sidekammerat Blerim, hvordan det gik til testen, og han svarede, det gik fint. Min lærer Gun sagde, vi skulle være stille, så hun kunne fortælle os, hvad vi skal lave i dag. Vi havde Tysk/Fransk. Og jeg var på Tyskholdet. Senere på dagen skulle jeg have dansk.

Timen var slut, og vi havde frikvarter. Jeg lagde mine tysk bøger i min hylde og slukkede min computer, og derefter skyndte jeg mig ud af gangen og ned af trapperne og hen til mit skoskab.

Jeg tog min nøgle og låste mit skab op og tog mine sko; derefter lukkede jeg skabet og tog mine sko på og skyndte mig ud til Kunstgræsbanen. Og grunden til at jeg skyndte mig så meget, er fordi, den sidste, der kommer ind i banen, skal prøve at fange os andre; det er lidt ligesom ræven, der skal fange kyllingerne, udover at i denne leg, så hvis man bliver fanget af ham, der er, er man selv, og man skal løbe frem og tilbage. Helle er inden for de hvide felter. Og sådan blev det ved indtil vi ikke havde lyst til at lege mere, eller hvis frikvarteret var slut.

Frikvarteret var slut, og vi skulle ind og har dansk. Normal bliver vi delt op i nogle hold. Hold HJ, Hold NJ og hold IK. Og jeg var på hold IK, men før jeg gik til holdet, så jeg oppe på tavlen, at der stod National test dansk. Aleena, Mariam, Lana, Tracy og mig, og Helle sagde, at vi skulle tag testen næste uge onsdag.

Men næste uge var også A-uge, som betyder anderledes uge, og det går ud på, at vi får et emne, og så skal vi lære noget om det, og de tidligere A-uger har vi haft om Sundhed og kroppen, Beton og andet.

Det her er en sundheds pyramide.

Det her er mange forskellig slags beton med glas i.

Testen!

Det var en onsdag morgen, og min lærer Helle sagde, at Aleena, Mariam, Lana, Tracy og jeg skulle gå ind ved siden, så vi kunne lave vores nationale test i fred og ro. Da vi kom ind ved siden af, skulle vi prøve en demotest, med en lærer som hedder Henriette. Da vi var færdige med at gennemgå demotesten, fik vi lov til at begynde nationaltesten. Jeg arbejdede mig langsomt frem for at være sikker på, at jeg lavede opgaverne grundigt.

 

Magistervej 4
København 2400 DK
Get directions

Fødselsdag:

2002

Erindringen ønskes afleveret til:

Københavns Stadsarkiv