​Lana Nazih ​Barakji

Min erindring er skrevet i forbindelse med et samarbejde mellem min skole, som er Tagensbo Skole og Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv. Her er min fortælling om min barndom.

​Lana Nazih ​Barakji går i 6.x på Tagensbo Skole, og har skrevet en erindring i forbindelse med klassens deltagelse i Giv det videre 2017s skolekonkurrence.

Skoleskift

Hej, mit navn er Lana. I år 2012, da jeg skulle begynde i anden klasse, skiftede jeg skole. Grunden til, at jeg skiftede skole, var fordi den anden skole ikke havde nok elever, det ville sige de ikke tjente nok penge, og den var heller ikke stor nok til, at der kunne være mange elever, så den lukkede og blev til handicapskole, skole for børn der har brug for mere hjælp og til skilsmissefamilier uden lejlighed.

Lige da jeg gik ind på den nye skole for førte gang, tænkte jeg ”wooow en stor og flot skole!”, altså den var bare.. woow! Den var så ren, at man kunne se sit eget spejlbillede på gulvet! Den var også tre gange større en Hillerødgade skole.

Tagensbo Skole havde smartboard i alle klasser, på Hillerødgade Skole havde vi en grøn kridttavle. Betydningen for tavlerne var nok, at det gjorde det meget mere sjovt at blive undervist, og hvis læreren kaldte en op til tavlen, ville det blive endnu mere sjovt, da man ikke er vant til det, i hvert fald ikke de første par gange.

Der gik over 700 elever på Tagensbo skole, på Hillerødgade skole var der kun omkring 300/400 børn.

I starten, da jeg begyndte på Tagensbo skole, var jeg bange og havde sommerfugle I maven. Alle kiggede på mig, som om jeg havde gjort deres mødre fortræd. Jeg tror, det er fordi, jeg bare var med i undervisningen, uden at de har fået besked, men det er også bare en tanke.

Jeg må indrømme, da jeg så mine nye lærere på Tagensbo Skole, så de lidt uhyggelige ud, men det er sikkert fordi, jeg ikke er vant til at se nogle andre lærere end mine gamle. Mine nye klassekammerater så lidt ”mærkelige” ud, men jeg blev vant til dem efter noget tid.
I frikvarteret var der en pige, som gav mig en rundvisning. Vi snakkede og hyggede, imens hun rundviste mig. Efter noget tid fandt vi ud af, at vi begge havde palæstinensisk baggrund. Vi følte os dog begge lige meget danske som palæstinensiske.

Da jeg kom hjem fra første skoledag, spurgte mine forældre til, hvordan første skoledag gik, jeg svarede, det gik fremragende, at jeg havde fået den her nye veninde, og alt der skete på skolen den dag.

Jeg syntes, at skoleskiftet var en god ting, da jeg har fået nye venner, nye gode lærer og nye klassekammerater. Det var også godt at komme til en stor skole, uden det måske var den største skole. Jeg ville selvfølgelig altid savne både lærer og elever fra Hillerødgade Skole, altså dem jeg kan huske.

Magistervej 4
København 2400 DK
Get directions

Fødselsdag:

2004

Erindringen ønskes afleveret til:

Københavns Stadsarkiv