​Mariam Adel Mohammed ​El-Ramahi

Min erindring er skrevet i forbindelse med et samarbejde mellem min skole, som er Tagensbo Skole og Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv. Her er min fortælling om min barndom.

​​Mariam Adel Mohammed ​El-Ramahi går i 6.x på Tagensbo Skole, og har skrevet en erindring i forbindelse med klassens deltagelse i Giv det videre 2017s skolekonkurrence.

Skole i Egypten

Af: Mariam Adel El Ramahi

Det var første skoledag i Egypten, jeg var meget nysgerrig og selvfølgelig bange. Det var 2008, i Egypten begynder man skole, når man er 4 år. Jeg gik ikke i børnehaven eller vuggestue, i Egypten havde man børnehavens klasse, så det var første gang, jeg blev splittet fra min mor.

Man fik at vide, hvilken klasse man skulle gå i. I den store tomme Skolegård, de sagde navne og klassen. Jeg gik i Kg1/3 (kindergarten som lå i skolen) fordi man blev delt i 3 klasser, vi var max 40 elever i en klasse med en lærer i en time.

I kg1 lærer man kun engelsk, matematik, tegn og arabisk.

Vi fik også en uniform, som vi skulle have på, ellers fik man ballade, vi måtte kun gå med det tøj, vi ville, i nationaltesten.

Klasserummet var lyserødt, og der var små stole til os elever, jeg sad helt bagerst og som det plejer at være, græd alle børn i klassen, og jeg var selvfølge en af dem.

Mens jeg kiggede rundt i klassen, så jeg en dreng, der havde en rigtig lang hue på, det var sjovt at kigge på hans hue

Sidste uge i skoleåret havde vi nationaltest hele ugen. Sidste skoledag i kg var jeg syg, så jeg lavede min test hurtigt efter kom min mor for at hente mig.

Her kan i se min klasse kg1/3, vi var cirka 32 elever i klassen. Jeg stod i første linje, så står jeg som den tredje på venstre delen.

Min rigtige gode veninde hedder Menna, som stod i anden linje den første til venstre. Vi kendte hinanden siden kg1 til 4.klasse.

Indskoling

Da jeg var i 1.klasse, fik vi flere fag, for jo større man blev, jo flere fag fik man, så vi fik computer timer, hvor vi lærte om systemerne. Religion, arabisk, engelsk, idræt, tegner, skrift og matematik.

Vi flyttede i en større klasse, som havde normal stole, der er sat sammen med et bord, der var en skuffe ind i bordet, da jeg åbnede den, var der altid gammelt mad i den.

Det er et billede, fra da jeg var i anden klasse, jeg stod i den første linjen som den femte. Det var mig der havde lukkede øjne.

 

Sidste år i skolen

Jeg var i 4. klasse, som var mit sidste skoleår i Egypten, før jeg skulle rejse til Denmark. Så der var kun to år tilbage, og så skulle jeg begynde i syvende, hvis jeg var i Egypten. Jeg glædede mig rigtig meget til det, men så skulle jeg rejse. I 4. klasse fik man flere fag som Natur/teknik, Geografi og Historie.

Den sidste skole dag var rigtig dårlig, for jeg blev hentet midt i timen, og jeg nåede ikke at sige et godt farvel til mine lærere og venner. Men jeg sagde alligevel farvel til mine venner, som var i klassen, og til den lærer jeg havde, vi havde computer, det var en mandag. Sådan var min sidste dag i skolen.

Det var mit sidste klassebillede, det var i tredje klasse, jeg stod igen i den øverste linje som den femte.

 

Da jeg rejste til Denmark, gik jeg til skole, Det var kildevældskolen, hvor jeg blev sat i en modtagelsesklasse, fordi jeg skulle lære dansk, jeg var der i cirka 1 år. Så efter jeg har lært dansk, skulle jeg flytte til Tagensbo Skole, som lå i København Nv, jeg begyndte midt i skoleåret i 4. klasse i Tagensbo Skole. Min klasse var 4.x, og de modtog mig rigtigt godt på min første skoledag.

Hvad er forskellen mellem skolen i Danmark og i Egypten?

Denmark Egypten
Alle elever havde en computer hver. Man skrev lektierne i sit hæfte med hånden
Man måtte bande Man gik til kontoret og blev ringede hjem.
Sidder ned når lærerne kommer ind Stod op når lærerne kom ind
Lærerne må ikke slå Lærerne måtte slå når man lavede fejl
Man havde to frikvarterer Man havde kun et
Man havde ikke en uniform Man havde en uniform
Kaldte lærerne for deres fornavne Kaldte lærerne for fru og hr

 

Det var hyggeligt at være i skole i Egypten, og jeg ønskede, at jeg kunne gå tilbage. Men det var også godt i Tagensbo skole. Der var altid nogle gode minder om min skole i Egypten og i Denmark.

Magistervej 4
København 2400 DK
Get directions

Fødselsdag:

2004

Erindringen ønskes afleveret til:

Københavns Stadsarkiv