​Raian Ahmad ​Abdulmajid

Min erindring er skrevet i forbindelse med et samarbejde mellem min skole, som er Tagensbo Skole og Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv. Her er min fortælling om min barndom.

MIN ERINDRING

Det første skole år 

Mit navn er Raian, jeg bor i København. Jeg er født den 25. april 2003. Min familie består af en stor søster, en lillesøster og en stor bror. Jeg er født i Danmark, men kommer oprindeligt fra Palæstina.

I dag går jeg på Tagensbo skole i 6.u. I 6.u har jeg tre bedste veninder, det er Anita, Amina og Istarliin. De betyder rigtig meget for mig. Jeg kan ikke rigtig huske, hvordan vi lærte hinanden at kende. Vi har det i hvert fald rigtig godt med hinanden.

Der er ikke meget jeg kan huske fra mine 6 års skoletid, da jeg generelt ikke har haft de bedste minder og skoletid.

Min skoletid startede den 10.08.2009, hvor jeg startede i 0.V på Bispebjerg skole. Jeg var 6 år gammel. Jeg kan huske, at det var sjovt, vi lærte alfabetet både at sige dem og skrive dem. Det var også rart, for jeg havde min storesøster, som gik på samme skole. Jeg bedte nogle gange hende og hendes veninder om at købe slik til mig i frikvarterne. Efter jeg blev færdig med min skole, gik jeg til fritidshjem, som lå ved siden af skolen. Det var også sjovt, fordi vi lavede forskellige aktiviteter.

Jeg dumpede i 0. klasse 2 gange så jeg har gået 2 år i 0. klasse.

I 1. klasse flyttede jeg skole og gik på Tagensbo skole, som lå tæt på Bispebjerg Skole, kan ikke lige huske, hvorfor jeg flyttede skole. Kan ikke huske noget fra 1. klasse.

I 2. klasse der fik vi nye lærere, en der hedder Skurte, og de andre kan jeg ikke huske, hvad de hedder. Jeg kan huske, vi fik juice og boller første dag, og alle var rigtig søde. Jeg blev bedste venner med Amani, Victoria og Salsabil. Jeg kan huske, jeg var den bedste til matematik, det fag kunne jeg godt lide. Jeg kunne også godt lide dansk lidt. Vi kunne selvfølgelig komme op og skændes med mine veninder, men vi blev hurtig venner igen.

I 2. klasse skulle vi blive delt op i to Klasser X og U klassen, og jeg kom I U klassen. I den nye klasse følte jeg mig ubehagelig, fordi der var selvfølgelig ikke nogen, der kunne lide mig. Jeg blev altid drillet af mine klassekammerater eller dem fra X klassen. Det var ikke særligt sjov for mig at blive drillet, fordi vi kendte ikke hinanden, så synes ikke, det var okay. Jeg snakkede ikke med nogen om det, sagde det heller ikke til lærerne.

Fra 2. klasse til 3. klasse har jeg været igennem svære tider. Der var nogle gange, hvor jeg arbejdede alene uden at være med i en gruppe, men det var okay. 3, klasse var lidt ligesom 2, klasse, men det var sjovt med legetimerne, vi fik, kan jeg huske. Jeg var en lidt balladetype i min fritid, hvor jeg bor i gården, kastede jeg mudder i opgangene, det gjorde jeg 2-3 gange. Men jeg plejede også at slå en pige fra min gård, fordi hun var irriterende. Men jeg er stadig venner med hende i dag.

 

4., 5. og 6. klasse

I 4. klasse gik det lidt bedre, blandt andet med mine klassekammerater. Vi begyndte at kunne mere sammen, vi begyndte at hænge mere ud sammen i pauserne. Der var nogen, der drillede mig engang imellem, men for det meste var det okay at gå i skole. Jeg begyndte at kunne lide skolen mere. Vi fik engelsk som et nyt fag, og det var sjovt og godt at lære nye sprog.

I 5. klasse fik vi fransk, vi fik flere timer, dagene var længere. Jeg valgte fransk, fordi jeg synes, det er et klassisk pænt sprog. Der var mange piger fra klassen, der her begyndte at snakke om kærester og popularitet. Jeg synes ikke, det var mig, så jeg deltog ikke i deres snak. Vi havde også P fag, hvor vi var delt op i hold, jeg var med til hjemkundskab, andre i sløjd og håndarbejde. Det var noget, lærerne valgte. Jeg kunne godt lide hjemkundskab, fordi det var sjovt og hyggeligt at lave mad og desserter. Jeg lærte mange nye opskrifter, som jeg nogle gange også lavede derhjemme for min familie. Det gik endnu bedre med klassen. Jeg kunne godt lide at gå i skole i 5.klasse.

I 6. klasse, det er der, jeg går i dag. Her har jeg haft svært ved matematik og engelsk, men jeg synes selv, jeg bliver bedre, og det går frem ad. Her begyndte vi at tale meget mere sammen, altså mig og mine klassekammerater. Lige efter nytår så begyndte jeg at hænge mere ud sammen med Anita og Istarliin og nogle gange også i fritiden. Vi hjælper hinanden, og vi er altid sammen i frikvartererne.

Vi var på lejrtur på Bornholm. Jeg sov sammen med Freja, Freya og Matilde. På Bornholm gik vi nogen lange ture, det var ikke så rart. Vi tog til forskellige steder, nogle gange gik vi lange ture, eller vi startede med at tage bussen, og så gik vi okay meget, vejret var nogle gange varmt, og andre dage var det koldt. Vi spiste morgenmad og aftensmad sammen hver dag.  Det var rigtig hyggeligt. Det var en god tur, vi havde, selvom vi skulle gå rigtig meget, og man hurtigt blev træt i benene. Det var også meget anderledes end at være i København, da det var en rolig by. Vi så ikke så mange mennesker, men det var meget flot, fordi der var grønne områder. Kl. 9 skulle vi være på vores værelser, og vi måtte ikke have vores telefoner med, for vi skulle sove, så vi kunne være klar dagen efter til en ny tur. Vi var der i 5 dage.

 

Jeg glæder mig til at komme i 7. klasse, men jeg ved, at det også bliver svært lidt, for vi skal have nye fag.

Magistervej 4
København 2400 DK
Get directions

Fødselsdag:

2003

Erindringen ønskes afleveret til:

Københavns Stadsarkiv