​Salsabil ​Kissi

Min erindring er skrevet i forbindelse med et samarbejde mellem min skole, som er Tagensbo Skole og Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv. Her er min fortælling om min barndom.

Et sjovt og hårdt skoleliv

Jeg gik på Tagensbo skole, som dengang hed Grundtvigskolen. Jeg hedder Salsabil Kissi, jeg var 12 år, jeg boede på Møntmestervej sammen med min mor, far og storebror. Inden jeg gik på Tagensbo skole, gik jeg på Bispebjerg skole, det gjorde de fleste. Alle elever skulle flyttes over på Tagensbo skole, fordi skolerne var blevet slået sammen.

Jeg gik i første klasse, da vi flyttede over på den anden skole sammen med den anden første klasse. Bispebjerg skole var en meget grim, laksefarvet, beskidt og slidt skole, men til gengæld var der en fantastisk naturlegeplads og en stor fodboldbane.

Den nye skole var meget flot, stor og fascinerende, jeg kunne godt lide at skolens terrasse var designet som en edderkop med ”ben” i alle retninger, og at alle klasselokaler havde et smartboard og helt nye stole og borde.

I 6. klasse startede det seriøse. Man skulle tage sig alvorligt sammen. Vi blev inddelt i 3 hold i dansk, matematik og engelsk: under middel, middel, og over middel. Jeg var over middel i dansk, under middel i matematik, i engelsk var jeg middel. Jeg synes, det med hold var meget godt fordi, hvis nu du sad i en klasse og ikke forstod en hujende fis, var det måske godt at komme på et hold, hvor du forstod, det læreren sagde, det var heller ikke så svært. Så det var en meget god ide, man havde på denne skole. Jeg kendte ikke andre skoler, hvor man havde holddeling eller udeskole. Vi havde også vores egne computere, som vi måtte tage med hjem, vi brugte den i undervisningen til mange forskellige ting, fx Meebook, som er en undervisningsplatform, som vores skole har.

Ens forældre havde underskrevet, at hvis nu den blev ødelagt derhjemme, skulle man selv betale for at reparere computeren. Vi havde også en regel om, man skulle aflevere telefoner hver morgen, da man mødte op, fordi lærerne mente, at vi lærte mere uden vores telefoner, jeg havde en iPhone 6.

 

Udeskole

Det var en torsdag morgen, vi skulle til Fælledparken med klassen og parallel klassen. Vi tog på udeskole hver torsdag. Udeskole er skole udenfor skolens område, det betyder, at vi havde undervisning forskellige steder som fx skove, museer, slotte osv. Men som sagt, det var en torsdag morgen, solen stod højt på himlen, og det blæste. Den udeskole glemte Munira, Ayet, Alla, Mustafa, Mochtabah og jeg selv at aflevere vores mobiler.  Det var den værste dag, men alligevel også sjov og god.

Så vi havde den med på udeskole, og det måtte man ikke. Senere da vi havde beregnet arealer af fodboldbanerne, sad vi på en lille legeplads i Fælledparken. Ja, for at sige det kort tog læreren vores telefoner, og sagde at vores forældre skulle hente dem, ellers fik vi dem ikke. Mig og Ayet´s forældre kunne ikke komme, så mobilerne blev på skolen hele natten. Det var helt forfærdeligt, fordi jeg følges altid i skole med Ayet og Victoria, jeg skulle ringe til dem, for at de kom ned, men det kunne jeg ikke, jeg brugte min iPad til vækkeur, fordi min mor eller far ikke kunne vække mig, fordi de var taget på arbejde meget tidligt, jeg kunne heller ikke gå på de sociale medier. Så næste morgen, da mig og Ayet mødte op, skulle vi ind på kontoret og hente vores mobiler, da vi tændte vores mobiler havde vi rigtig mange beskeder.

Tagensbo skole er meget stor og flot, I hele skolens område er der tre store gårde.  Gårdene er sjove,  man kan lave alle mulige ting.

Vi har både to store og to små gynger, en stor rutsjebane, fem små trampoliner, to klatrestativer, fire fodboldbaner, et træhus, og to basketbaner, vi har også en stor terrasse, den er formet som en edderkop.  Vi havde en meget stor skolegård.

I skolen måtte man ikke have sko på indenfor, fordi at så kunne skolen bruger færre penge på rengøringsmiddel, men flere penge på lejrture og andre ting.

Man starter med at tage på lejrtur i 2. klasse, helt op til 9. klasse. Jeg var ikke så god i skolen, det gik okay fagligt, det var min adfærd, som der ikke var så god, jeg var meget irriterende mod de voksne, synes jeg selv, men jeg kunne godt lide at være sådan imod dem, fordi jeg var ikke alene om det, var sammen med mine gode venner, vi grinte altid, når vi ikke havde vores faste lærer, det elskede jeg, men alligevel fik vores faste lærer altid vores opførsel at vide, så det var plat, men alligevel rigtigt sjovt. Men især mig og Aya havde de bedste tider, hun var altid på, især i håndarbejde, vi lavede altid rav i den, vi løb ude for timen, diskuterede med lærerne, alt i alt opførte vi os ikke ordentligt, Aya var en af mine bedste veninder, mig Victoria, Aya, Layla, Ayet, Munira var den gruppe, vi altid gik sammen med, vi var the Squad, Squad er et slangord for en gruppe bedste veninder. Vi var et perfekt Squad, jeg elskede at gå i skole. Der var mange forskellige nationaliteter, så man lærte altid noget nyt, der var ikke en eneste elev, der var etnisk dansk. Alle havde en anden baggrund end dansk og det tror jeg vi var den eneste klasse, som havde.

 

Jeg synes det har været sjovt at gå i skole i Nordvest, der sker så mange spændene ting rundt omkring. Har haft dejlige venner, gode lærere og en fantastisk skole. Det har været et godt skoleliv her på Tagensbo skole.

Magistervej 4
København 2400 DK
Get directions

Fødselsdag:

2004

Erindringen ønskes afleveret til:

Københavns Stadsarkiv