Åse Daugaard Petersen

Da Åse Daugaard Petersen flyttede fra Sønderborg til Viby, efterlod hun ikke sin sønderjyske dialekt. De nye klassekammerater på Viby Skole synes derfor, det var sjovt, når Åse blandt andet sagde “mojn”. Det kunne Åse fortælle to drenge fra 6.a, Viby Skole, da hun blev interviewet af dem i efteråret 2017. Gør ejerskabskrav på erindring

Karl Gustav Hvam og Sebastian Hankte Toft fra 6.a på Viby Skole har lavet et interview med Åse Daugaard Petersen i forbindelse med klassens deltagelse i Giv det videre 2017s skolekonkurrence.

Skolen

Åse Daugaard Petersen gik på Ahlmann Skole i Sønderborg, Viby Skole og Vestergårdsskolen i sin barndom.

 

Åse Daugaard (Petersen) boede som barn en overgang i Sønderborg.

Åse Daugaard Petersen blev født i Hobro den 6. april 1956. Hun gik på Ahlmanskolen i Sønderborg, og flyttede senere til Viby skole. Børnene synes det lød sjovt når hun talte. Når man bor på Als taler man sønderjysk, så da hun flyttede til Viby Skole, drillede hendes veninder hende med hendes dialekt. En af de ting hun sagde var “möjn”.

Åse Daugaard flyttede til Viby i 1965, og flyttede videre til Vestergårdsskolen i 1968. Åse har gået til flere forskellige sportsgrene, de sportsgrene hun har gået til er Volleyball, Atletik og svømning. Åses yndlingsfag var Dansk og de kreative fag. Åse har aldrig røget, men hun gik i en klasse hvor mange af de andre røg, fordi det var normalt.

Grunden til at hun hedder Petersen til efternavn er at hendes mand hedder Keld Petersen. Hun kender ham fra sin klasse på Vestergårdsskolen. Da de gik ud fra skolen, var de blevet lidt kærester, så de holdt kontakten af den grund. De boede i samme by og nu er de gift og har to børn.

 

Kongevej 35
Sønderborg 6400 DK
Get directions

Fødselsdag:

1956

Erindringen ønskes afleveret til:

Aarhus Stadsarkiv