Ali El Arbouchi

Min erindring er skrevet i forbindelse med et samarbejde mellem min skole, som er Tagensbo Skole og Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv. Her er min fortælling om min barndom. Gør ejerskabskrav på erindring

Første skoledag

Jeg hedder Ali, jeg bor i Bispebjerg lige over for skolen. Jeg er 13 år. Jeg kan godt lide at spille fodbold, basketball og computerspil. Jeg har boet i Bispebjerg, siden jeg blev født, og nu vil min historie om min første skoledag komme.

Det startede med, at jeg starter på Grundtvig skole. Jeg blev vækket af min mor, hun sagde, at jeg skulle starte i skole. Jeg spiste morgenmad og skiftede til pænt tøj, fordi det var min første skoledag, så tog vi derhen, vi skulle vente, indtil læreren så, vi kunne komme ind i en hal, hvor vi skulle blive råbt op, så vi kunne se, hvem der kom, og det var ikke ligesom i gamle dage, hvor man skulle i eget køn klasse, i dag var det blandede klasser med piger og drenge, og da vi blev råbt op, fik man et lille Danmarksflag, som vi skulle holde og gå op på en scene, som man skulle stå indtil alle er blevet råbt op, så blev vi vist rundt på skolen og hvor vores skolen, derefter skulle vi op i klassen, have time, og læreren skulle også vise vores pladser, efter vi havde fået vores pladser, skulle vi gå i gang med en navneleg, hvor vi skulle sidde i en halvcirkel, og så en efter en skulle sige vores navn og sige noget, der starter med det bogstav, vores navn startede med. Efter et halvt år, skulle vi skifte skole til Tagensbo skole, som blev renoveret, imens vi gik på Grundtvig skole, efter som vi havde skiftet skole, skulle vi have en lærer mere, og hun skulle også vide, hvad vores navne er, så vi lavede navnelegen igen, vi skulle også have nogle nye pladser. Da vi skulle op i 1. klasse, skulle vi have 3 nye lærere, den ene var til matematik og Natur og teknologi, og den anden var fransk og dansk lærer, den tredje var Musik og billedkunst lærer. Lærerne kendte allerede vores navne, så vi skulle ikke lave navnelegen. Vi var tre 1.klasser, og den ene klasse var for lidt, så de blev fordelt ind i u og x, så nu er vi kun 2 klasser. Så kom vi op i 5. klasse, ja, jeg sprang lige nogle klasser over, fordi der ikke skete noget der. Da vi kom efter sommerferien, fik vi at vide, at vi skulle på lejrskole, vi skulle på Fyn i Kerteminde, vi bestemte vores egne sove kammerater, jeg var så spændt på, at jeg skulle sammen med en ven, men han blev syg, så han ikke kunne komme med. Vi skulle vide om, hvordan det var på Fyn, og vi på i række hytter. Vi havde også fået en ny lærer i stedet for vores gamle dansklærer, og nu er hun kun vores dansklærer, når vi er delt på hold. 6. klasse der skulle på lejrskole på Bornholm, og jeg var stadig spændt på, at min ven kom med, men han blev syg igen, der var en dag på lejrskole, at vi gik udenfor, selvom vi ikke måtte det, og vi fik lidt ballade, men det var ikke alle, der var udenfor. Vi fik igen en ny lærer til dansk og kristendomskundskab og religion. Senere det år fik vi vores gamle lærer i kristendomskundskab, fordi hun har været på barsel. Skolen var delt op i 3 etager, den nederste er for børn, der går i 0. til 2., .1 etage er for børn, der går i 3.-6., og den sidste etage er udeskolen for børn, der går i 7.-9., men vi er deroppe, fordi vi skal op i 7. efter sommerferien.

Magistervej 4
København 2400 DK
Get directions

Fødselsdag:

2004

Erindringen ønskes afleveret til:

Københavns Stadsarkiv