Amina Wafa

Min erindring er skrevet i forbindelse med et samarbejde mellem min skole, som er Tagensbo Skole og Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv. Her er min fortælling om min barndom. Gør ejerskabskrav på erindring

Min første skoledag

 

Mit navn er Amina, jeg har boet i Nord-Vest hele mit liv, og det vil jeg stadig.

Mit skoleår startede August d. 8, 2010 på Bispebjerg Skole

Jeg kan huske, at jeg fik et lyserødt penalhus og en lilla skoletaske med hjul, som jeg fik af min mor og min far, de fleste ting, som jeg havde, var kun lyserøde, os fordi jeg elskede lyserød. Min mor er fra Afghanistan, det er min far også. Mine forældre blev gift i Afghanistan, jeg blev født og opvoksede i Danmark. Første skoledag var ikke så lang, vi fik et æble, en juice brik og kopi-ark som vi skulle farvelægge. Min første skolelærer hed Laila og Annegrete, da det var jul, fik vi hver dag risengrød. Der var noget særligt ved vores skole, hver morgen fik vi varme bagte boller. Min første og bedste veninde hed Istarliin, vi plejer altid at kalde hende for istarliinowitch, vi kaldte hende for det, fordi hun var den mærkeligste og sjoveste person, jeg kendte i hele verden. Hun var der altid for en, hun havde et hjerte af guld. Vi kunne godt komme op og skændes, men vi blev altid venner igen efter to minutter eller mindre, vi var altid samme måde, hvis vi var i skolen eller uden for skolen. Jeg havde også andre venner, men jeg kunne bedst lide Istarliin, vi havde det altid sjovt.

Min far han kom til Danmark, da han fik opholdstilladelse, fik han min mor og min storesøster til at komme til Danmark. Mine forældre fik en lejlighed på Amager, men min far han fik et arbejde her i Bispebjerg. Så han flyttede herhen, så det heller ikke var for langt for at komme til sit arbejde. Til min første skoledag havde jeg en lang hvid kjole med blå og grønne sommerfugle på, og hvide leggings.

Det tog mig ca. 5-6 minutter for at kunne komme til min skole (Bispebjerg Skolen), jeg måtte ikke selv gå alene i skole, så derfor tog min mor altid med mig. Jeg måtte ikke, fordi der var veje, så min mor var bange for, at der vil ske mig noget, så derfor kom hun med mig.

 

Første skole dag

Jeg skulle gå i 0.u klassen i den gamle skole (Bispebjerg Skole), fordi den gamle skole skulle ombygges. Så det første år af skoletiden skulle jeg gå på Bispebjerg Skole. Skolen var meget gammel og så helt forladt ud, men der var rigtig mange gemmesteder, så når vi legede gemmeleg, kunne vi gemme os mange gode steder. Det var, som om skole var det største i hele verden eller et sted med mange gemme steder.

Før jeg skulle gå på den nye skole (Tagensbo Skole), så imens skolen skulle laves (Tagensbo Skole), skulle vi besøge skolen, hvordan den vil kunne komme til at se ud, efter den blev lavet, og hvordan vores klasselokale, idrætshal og aulaen kommer til at se ud.

Efter sommerferien skulle jeg starte på min nye skole Tagensbo Skole, jeg skulle gå i 1. klasse 1.u Wouw, jeg glædede mig meget den dag, jeg fik både nye lærere og nye klassekammerater, nogle skulle stoppe, og nogle fra de andre klasser skulle deles op og blandes med vores klasser. Jeg fik to nye lærere, som hed Long og Ikram, Ikram var den type, som taler alt for mege, og Long, han var fin nok, men for mig var det lidt at kunne huske hans navn, men med tiden lærte jeg det.

Magistervej 4
København 2400 DK
Get directions

Fødselsdag:

2004

Erindringen ønskes afleveret til:

Københavns Stadsarkiv