Anita Sumah Dalsgaard Petersen

Min erindring er skrevet i forbindelse med et samarbejde mellem min skole, som er Tagensbo Skole og Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv. Her er min fortælling om min barndom. Gør ejerskabskrav på erindring

Erindring

 

Tidligere

Mine forældre mødte hinanden i Sierra Leone, det er en meget underlig historie, fordi uden min moster, vil mine forældre aldrig møde hinanden. Men som sagt, min moster arbejdede med nogle malerier (der var hun maler), og en af dem var min far, så snakkede de osv. efter alt det der, sagde min moster, at hun havde en lillesøster, som er rigtig smuk, og I kunne være et godt par osv. Efter det begyndte min mor og far at skrive meget sammen, og efter et par måneder rejste min far til Guinea, fordi der var krig i Sierra Leone. Efter noget tid da krigen var slut, (og ja, min far er dansker) rejste min far tilbage til Danmark og sparede penge op, så min mor kunne komme til Danmark.

Før jeg blev født, fik de min storesøster, som er to år ældre end mig. Og min mor fødte også en datter i Sierra Leone med en anden mand. Min halvsøster fra Sierra Leone kom til Danmark, da hun var 8. Jeg kunne huske, at hun elskede at lege med mig, fordi jeg ikke var så lys, som min storesøster var. Fordi da kunne hun ikke lide hvide mennesker.

Mine forældre blev skilt 7 måneder, før jeg blev født. Før mine forældre blev skilt, boede de i Amager, ved Amager hospital, og min mor i et kvindehjem med min storesøster og mig i maven, fordi der gad mine forældre ikke være tæt på hinanden. Noget tid efter jeg blev født, fik min mor en lejlighed i nordvest kvarteret 4 min. væk fra skolen.

De første skole år

Den 08-08-2010 skulle jeg starte i O.u klasse i den gamle skole (Bispebjerg skolen), fordi den gamle skulle renoveres. Så det første år af skoletiden skulle jeg gå i Bispebjerg skolen. Skolen var meget gammel og grunden så meget forladt ud, men der var også mange gemme steder. Det var som om jeg var med i en film, fx the ”maze runner” eller sådan noget.

De sagde at sådan vil skolen se ud.

Men før sommerferien skulle jeg starte i fritidshjem ved min skole (eller i min skole, kan man godt sige). Fritidshjemmet hed ”Uglen”, og der gik min storesøster også. Der fik jeg en veninde, som jeg legede med næsten hver dag. Men da hun ikke var der, spillede jeg bordfodbold. Jeg elskede at spille bordfodbold med de andre, fordi jeg kunne ikke lide at lave kreative ting, som min veninde vil lave.

Ca. 3 uger efter skulle der starte en ny pige i fritidshjemmet, eller hun skulle have været der, men der skete nogle ting, så hun skulle være i hospitalet. Hun kom med hendes mor, og en pædagog viste dem rundt. Da jeg skulle ind til håndværkslokalet, var hun der. Vi kiggede på hinanden og smilte. Pædagogen snakkede med den nye pige og hendes mor, han sagde, at hun skal først starte i morgen. Dagen efter spillede vi Ludo med en pædagog, og der hviskede hun til mig og spurgte om, ”vi skulle være venner”, jeg svarede, ”ja”, og efter den dag legede vi næsten hver dag.

I 0. klasse havde jeg to lærere, der hed Layla og Annegrete. Men følte, at Layla ikke kunne lide mig, fordi hun hele tiden var efter mig. Jeg var veninder med en, der hed Freja. Vi lavede altid de ting, vi ikke skulle lave. Og til sidst skulle vores forældre hente os eller noget (men vi gjorde det kun i fritidshjemmet. Vi lavede ikke sådan nogle slemme ting, det var sådan nogle små ting, som fx lege med mudder og drikke det osv.

Sådan her ser Bispebjerg skolen ud nu.

Da skolen (Tagensbo skole) blev lavet færdig, skulle 0. og 1. klasse rykke først til den nye skole, fordi de klasser var færdige. Og der skulle jeg går i 1. klasse. I første klasse fik vi nye lærere. Mine lærere hed Ikram og Long. I dansk havde jeg Ikram og i matematik, natur og teknik og idræt. Vi havde Ikram indtil 3. klasse og Long har vi nu. Lige siden første klasse har jeg haft Long som Idræts og matematiklærer.

I 2. klasse er det der, man begynder med at tage på lejrskole. I 2. klasse skulle vi til Hillerød. Vi var der i 3 dage, og der sov i et vandrehjem. I vandrehjemmet var der to store værelser, et pigeværelse og et drengeværelse. Sidste dag i lejrturen valgte mig og Freja at synge foran alle, da der var fest. Det var så flovt foran alle OMG!!!.

Men i Tagensbo skole skal vi på lejrskole fra 2. til 9. klasse.

Magistervej 4
København 2400 DK
Get directions

Fødselsdag:

2004

Erindringen ønskes afleveret til:

Københavns Stadsarkiv