Anne Lindegaard Helms

Anne Lindegaard Helms havde en tryg og dejlig opvækst på Skæring Parkvej og barndomsminderne er gennem tiden kun blevet farvet mere lyserød. Efter nogle år i Vestbjerg, Nordjylland er Anna i dag vendt tilbage til Aarhus, hvor der hele tiden bliver skabt nye gode minder. Gør ejerskabskrav på erindring

 

Jeg har boet i Århus af to omgange. Jeg blev født på Fødselsstiftelsen i 1994, mens mine forældre boede på Langenæs. De flyttede dog kort efter til Skæring, hvor jeg brugte de næste knap 8 år af mit liv, før vi flyttede til Vestbjerg, Nordjylland i 2002. I 2013 kom jeg så tilbage til Århus for at studere, denne her gang endte jeg i Viby og har boet her lige siden.

Min opvækst i Skæring har jeg haft farvet rosenrød i mange år, fordi jeg følte at hele min verden nærmest blev rykket op med rode, da vi flyttede. Men det var en tryg opvækst i rækkehusene på Skæring Parkvej, hvor der tilmed nærmest kun boede børnefamilier, så mig og mine søstre fik hurtigt venner, og det var nemt at se hinanden hele tiden.
Jeg kan huske de tre klynger huse med hver sin kæmpe legeplads i gården, hvor vi skulle passe på kattelort i den ene af dem. Jeg kan huske nyttehaven omme bagved hvor vi spiste grønne jordbær, jeg kan huske fælleshuset hvor min yngste søsters dåbsfest blev holdt samt talrige julefester og børnefødselsdage. Jeg har aldrig glemt hvordan containerskurene så ud, åbne og hvide med røde tegltage. Jeg kan svagt huske, dengang de rejste den der kæmpe sten, der står overfor Føtex. Og sidste gang, jeg var der, for få år siden, opdagede jeg endda at jeg stadig kunne huske vejen til skole – som var lidt kringlet, fuld af smutveje og som jeg ikke havde gået af siden jeg havde min daglige gang der.

Alt ved Skæring har bare ætset sig fast i min hukommelse, og efterhånden har jeg fundet ud af, at det nok netop skyldtes, vi flyttede derfra. Gennem hele min opvækst i Nordjylland gik jeg nemlig og drømte om at flytte tilbage til Århus, og det blev ikke bedre af, at tiden på Vestbjerg Skole ikke ligefrem er noget, jeg husker tilbage på med glæde. Men min opvækst i Vestbjerg er bare selve grunden til, at jeg overhovedet bor i Århus i dag – jeg ville højst sandsynligt have længtes efter at komme væk fra Århus ellers. En af mine barndomsveninder herfra kom i den situation!

Nu har jeg boet i Århus igen i 4 år, først tre måneder i Åbyhøj hos mine forældres venner, og fra da af på kollegie i Viby, hvor jeg er blevet så kisteglad for at bo at jeg ved, jeg ikke flytter fra det i min studietid. Jeg har så mange historier herfra, jeg kunne have fyldt hele siden med det alene i stedet for: grillaftener, høstfesten, hvor min bedste ven kravlede ud af vinduet, flere høstfester, utallige dage med snak til langt ud på natten, te, tour de chambre og quizaftenen i baren hvor vi vandt STORT. Der var godtnok også knivoverfaldet i 2014, der heldigvis endte med, at samtlige ballademagere involveret blev sparket ud med det samme. Dér var jeg ellers meget tæt på at flytte ud.
Jeg har oplevet masser og masser af grin og gråd og hjertekvaler her – både fra mig selv og andre. Her har jeg været gennem forelskelser, et forlist forhold og følelsesmæssige rutsjeture og venner, der skulle lægge øre til det hele og som derfor er mig fuldstændig uvurderlige i dag.
Jeg har været frivillig for Aarhus 2017 i snart et år nu, det har bragt mig så mange gode oplevelser og at studere fransk i Århus har bare været det bedste. Jeg har sammen med min gang været i Legoland, på Moesgård Museum, skøjtebanen, Moesgård Strand og endda en tur til Sverige!

Jeg har tænkt mig at blive boende i Århus de næste mange år om muligt, og jeg glæder mig til at skabe mange mange flere minder her. Jeg elsker Århus højere for hvert år der går, og jeg havde nok ikke haft det sådan i dag, hvis jeg ikke havde boet i Nordjylland. Siden jeg flyttede til Århus igen har jeg faktisk kunnet mærke, at jeg har savnet Vestbjerg hver eneste gang, jeg kommer hjem til mine forældre. Så i dag er jeg virkelig stolt over både at føle mig som nordjyde og århusianer på samme tid.

 

Skæring Parkvej 460
Egå 8250 DK
Get directions

Fødselsdag:

1994

Erindringen ønskes afleveret til:

Aarhus Stadsarkiv