Ayham AL-Chehbai

At jeg har en stor familie og jeg var glad for at bo i Damascos. Men jeg vil gerne rejse til Palæstina fordi det er mit hjemland Gør ejerskabskrav på erindring

Ayham AL-Chehbai går på Nordstjernskolen, og har skrevet en erindring i forbindelse med klassens deltagelse i Giv det videre 2017s skolekonkurrence.

FØDT

Den 11. november regnede det rigtig meget, der var et stort hospital tæt på hovedstaden i Damaskus. Kl. 11.30 om natten, der hørtes mit første skrig og var sikker på at jeg levede. Jeg vejede 2,8 kg og var 50 cm høj. På hospitalet var rigtig mange mennesker, der ventede på mig. Jeg var det første børn i min familie efter mine forældre. Alle var rigtig glade for at jeg var kommet til verdenen. Min mor siger altid at jeg var en rigtig god og en sød dreng. Hun sagde også at jeg ikke græd så meget. Jeg var rigtig meget sammen med min mormor og morfar efter fødslen. Den første Ramadan jeg holdt, var den første dag, jeg blev født. Den første dag jeg blev født, der var ramadan, der er 15 dage i Ramadan, og efter 15. dag holdte jeg Eid.

Da jeg blev to år gammel, havde jeg rigtig mange legetøjsbiler. Min familie kan godt lide mig. Da jeg var 4 år gammel startede jeg i børnehave, den første dag jeg gik til børnehave, jeg græd rigtig meget, fordi jeg ville gerne være sammen min mor, der gik en uge og jeg kunne ikke lide børnehaven og græd meget, efter en uge gik jeg sammen min mor til børnehaven jeg græd ikke, jeg har fik mange venner, og når min mor kommer og henter mig, jeg sagde til hende, nej, jeg vil gerne være mere i børnehave, og jeg bliver sur, når min mor kommer og henter mig fra børnehaven.

 

Første svømmetur

Min første tur i en svømmehal var jeg kun 4 år gammel, jeg gik sammen min far og hans venner, det var rigtigt sjovt. Første gang jeg skulle ned i vandet sammen min far, blev jeg rigtig bange for vandet. Det var rigtig svært at lære at svømme, synes jeg, men efter 12 år har jeg lært det.

 

Starter i skole

Jeg bliver 6 år gammel og jeg skulle i skole, i første klasse sammen min venner, dem jeg har gået sammen i børnehaven, skolen var rigtig sjovt, fordi jeg fik mange venner, jeg var glad for at gå i skole. I første klasse var en rigtig god start for mig og jeg fik et godt resultat, og jeg gik til første klasse, jeg har gået i skole til 4. klasse i Syrien.

Jeg stoppede med at gå i skole i 4. klasse. Jeg stoppede, fordi krigen startede i Syrien, alle skoler lukkede i hele Syrien, min skole som jeg gik i den fra 1. klasse til 4. klasse, den er hel væk af bomber. Jeg har været 2,5 år uden skole, efter to år i krig, rejser jeg og min mor og min søster og min mormor til Libanon. l Libanon boede vi i min fasters hus. Vi har boet i Libanon i to år sammen med min familie. Det var sjovt at bo i Libanon, jeg gik i skole i 4. klasse. jeg gik i skole i to år i Libanon. Jeg har spillet fodbold i Libanon på to gode hold. Jeg har stået på mål og jeg var første målmand på mit hold.

 

Første gang jeg spillede fodbold

Første gang jeg har spillet fodbold, var jeg 7 år gammel og jeg var sammen med min far og mine fætre og mine venner. Første gang var jeg rigtig dårlig til fodbold og der var svært for mig, efter et stykke tid blev det bedre og bedre. Den første konkurrence på skolen handlede om fodbold, min klasselærer vælger mig, og jeg skulle være med på holdet og jeg skal være Kaptain. Vi spillede vores første kamp og vi har vandt 3-0 og jeg scorede to mål. Den næste kamp vandt vi 4-0 og jeg scorede 3 mål. Efter vi havde spillet alle vores kampe havde vi vundet alle kampe og finalen. Jeg scorede flest mål, og jeg scorede 20 mål ud af 10 kampe og min klasse fik en pokal og jeg løftede den op mod himlen. Jeg var rigtig glad over jeg var den bedste spiller i den turnering, og jeg var rigtig glad for det. Min mor og far var rigtig glade og stolte af mig og det var min mormor og morfar også.

 

Mit hjemland

Mit hjemland er Palæstina, og jeg kan lide Palæstina mere end Danmark. Jeg har boet i Syrien 9 år.

En dag kom nogen fra Israel og ville overtage Palæstina. Min morfar flygtede ud af Palæstina og de kan ikke komme tilbage. Palæstinas flag er rød og grøn og hvid og sort. Hovedstaden i Palæstina hedder Al-Kods.

 

Palæstina camp

Jeg havde boet i Syrien i 9 år. Syrien er flot land og et stort land. I Syrien bor der ca. 22,85 millioner mennesker. Vi havde et rigtig flot hus i Syrien. I Syrien boede vi i en stor by, kaldet Palæstina camp, det er en rigtig flot by og der boede mange palæstinensere. På Palæstina camp, boede ca. 6000 mennesker og det er 2,11 km2 i Palæstina camp. Hele min familie boede i Palæstina camp. Resten af min familie boede tæt på os.

 

Min famille

Jeg har en rigtig god famille, jeg har en mor og en far og en lille søster.

Min far hedder Samer AL-Chihab og han er 49 år gammel.

Min mor hedder Maisaa Qteih og hun er 39 år gammel.

Min lille søster hedder Asmma AL-Chehabi og hun er 8 år gammel.

Jeg har en stor famille i Danmark og i Syrien og i Rumænien og Bulgaren.

Min mor hun har arbejder i børnehaver i Syrien, og her i Danmark hun arbejder ikke, men hun går i gymnasiet.

Min far han har arbejdet i Syrien, han arbejde med at bygge nogle lejligheder og når han er færdig, sælger han dem. Min far har to huse, han har ikke solgt dem. Han har sagt til mig, at der er et hus til mig og et til min lillesøster. Det hus som min far har bygget til mig og til min lille søster, fordi når vi bliver gifte, så kan vi bo der og skal ikke købe noget hus. Min far har også en granitfabrik firma i Syrien.

 

Første dag i Danmark og min liv i Danmark

Min far hedder Samer, min far kom til Danmark i 2013, min far fik nogle papirer, til at få familien til

Danmark. Det tog ca. 7 måneder at komme til Danmark. Min første rejse i flymaskine, var til Danmark i 2014. Vi har taget en flymaskine til Tyrkiet og bagefter kom vi til Danmark. Jeg var rigtig glad, fordi jeg skulle se min far, fordi jeg har ikke set min far i 1,5 år. Jeg kiggede rundt i lufthavnen og jeg så min far og så løb jeg hen til ham og krammede ham. Min far blev rigtig glad, fordi vi endelig kom til ham, min faster var sammen med min far og venner også.

 

Vi gik ud af lufthavnen, vi blev kørt af min faster til vores hus i Gilleje, vi gik ind i huset, og huset var rigtig flot og der er stor have til huset. Da vi har været i Gilleje 2 måneder, bagefter flyttede vi til Dr. Mølle til et hus og vi boede der i 2 og en halv måned, bagefter kom vi til Helsinge, det er rigtig sjovt at bo i Danmark. Danmark er et flot land også et lille land. Der er rigtig sjove ting, som er i Danmark, ligesom nogle flotte byer, flotte huse, mange flotte skoler. Vejret i Danmark er ikke det samme som i Syrien, der er rigtig varmt i Syrien og der er rigtig koldt i Danmark. Så der er stor forskel i klimaet mellem Danmark og Syrien.

 

Kommer til en dansk skole

Jeg gik til sprogskole for at lære dansk, jeg har været i sprogskole i 7 måneder, og efter 7 måneder jeg kommer til Nordstjerneskolen, jeg har startede i 6 klasse, jeg har startede i september i 6 klasse, første dag jeg var i 6 klasse jeg var rigtig genert, men efter to uger jeg blev helt normal, det var en sjovt år med mine venner i 6 klasse.

 

Første Futsal turnering

Min første Futsal turnering, der var i 2016 og 2017, jeg rigtig glad for Futsal turnering, natten før kunne jeg ikke  sove, fordi jeg var rigtig glad og på samme tid var jeg bange. Den næste dag vi spillede Futsal. Første kamp var jeg bange og fik ondt i maven, men jeg klarede det godt, vi vandt kun to kampe og tabte 2 og spillede uafgjort 1 kamp, og vi har ikke nået til finalen, der ene Futsal turnering vi har laver to hold, jeg var sammen med mit ene hold, vores ene hold vi vandt to kampe og tabte to kampe og spillede 1 kamp uafgjort, mit første hold nåede til finalen og der tabte 2-1 i finalen. Det var en sjov Futsal turnering.

 

Håndbold turnering

Vi har spillet to Håndbold turneringer i skolen, vi har haft to hold med et godt hold og et dårligt hold. I den første turnering spillede jeg sammen med det dårlige hold, fordi jeg ikke spiller håndbold, men jeg har stået på mål. Vi tabte alle vores kampe, og første hold vandt alle deres kampe, min idrætslærer, som hedder Lars, han har set mig stå godt på mål. Jeg står godt på mål, fordi jeg spillede målmand i fodbold.

Jeg kommet på første hold, fordi jeg står rigtig godt på mål, vi vandt alle vores kampe, og i finalen af Sjællandsmesterskaber på Håndbold, fik vi en pokal og luften til hammelen og fik den guldmedalje og vi var rigtig glade for at være de bedste i hele Sjællandmesterskabet.

Vi har spillede to Håndbold turnering i skole, vi har haft to hold med et godt hold og et dårligt hold, i den Første turnering jeg har spillede sammen med der dårlige hold fordi jeg kan ikke spiller håndbold, men jeg har stå på mål, vi har tabet alle vores kampe, og første holde har vandt alle deres kampe, min idræt lære som hedder Lars, han har sit mig at jeg stå godt på mål, jeg stå godt på mål fordi jeg har spillede målmand i fodbold.

Jeg kommet på første hold fordi jeg står rigtig godt på mål, vi vandt alle vores kampe, og finale af Sjællandsmesterskaber på Håndbold, vi fik en pokal og luften til hammelen og fik den guldmedalje og vi var rigtig glad for at være den bedste i hele Sjællandmesterskaber.

 

Skole og Helsinge

Jeg bor i Helsinge sammen min familie. Helsinge den er en stor by og flotte, jeg bor i rækkehus med 2 etager og vores hus den rigtig stor. Der er rigtig ting i by man kan laver li som spiller fodbold, håndbold og forskelle ting. Vi bor tæt på stadion og for supermarkedet, og jeg er glad for at bor i Helsinge.

Jeg går i skole i Helsinge, skolen hedder Nordstjernenskole, jeg går i 8.I i idrætslinje, der rigtig sjov være i Idrætslinje, og jeg har rigtig mange venner i skolen og jeg er rigtig glad for at går til skole. Men den er lidt svært går til 8 klasse.

 

 

Belgrade 59714 MT US
Get directions

Fødselsdag:

2003

Erindringen ønskes afleveret til:

Gribskov Stads- og Lokalarkiv