Barbara Dunn

Mille, Frida og Kurdistan fra 6.a på Viby Skole har interviewet Barbara Dunn om hendes opvækst i minebyen Asbestos i Canada. Gør ejerskabskrav på erindring

Mille Marie Risom Jensen, Frida Hardis Jakobsen og Kurdistan Karimi fra 6.a på Viby Skole har lavet et interview med Barbara Dunn i forbindelse med klassens deltagelse i Giv det videre 2017s skolekonkurrence.

FAKTA OM BARBARA

Barbara Dunn blev født i 1951 i en lille by i Canada. Hendes forældre hed Michael og Laurie, hun havde 6 søskende 5 piger 1 dreng, de hedder Luise, Laurie, Mariån, Therasa, Cecila og Decla.
Barbara begyndte i en engelsk skole, da hun var 6 år, ST. issac saques. Som 10 årig skiftede hun til en fransk skole.
Barbara havde en bedste ven som hed David, det var hendes nabo og de legede rigtig meget sammen.

 

MINESTREJKEN I CANADA

Da Barbara var 7 år altså i 1958, boede hun i den lille by Asbestos i Canada. I byen var der mange asbestminer, det var den store industri dengang. En dag strejkede minearbejderne, fordi de ikke fik nok løn, og deres forhold ikke var gode nok. Dem, der ejede firmaet, var engelsktalende, og minearbejderne talte fransk. De havde taget en masse dynamit med ned i minen, og nu truede arbejderne med at sprænge minerne i luften. Barbaras far kunne både tale fransk og engelsk, da han havde lært fransk af sin kone, Barbaras mor. Derfor mæglede han mellem minearbejderne og ejerne. Det tog tre måneder at løse konflikten. Det endte heldigvis godt. Barbara var meget stolt over sin far.

Barbara ville gerne have opmærksomhed fra begge sine forældre. Men det var svært fordi hendes mor talte fransk og hendes far talte engelsk.
Dengang var forholdet mellem de engelsktalende og de fransktalende i Canada ikke så godt.

 

SNEVEJR I APRIL

Barbara endte med at bo i Aarhus, men da hun var yngre boede hun i byen Asbestos ved Montreal. Asbestos var dengang en stor by, fordi de havde mange miner med asbest. Asbest brugte man dengang til at brandsikre ting fx bygninger, brandmandsdragter med mere. I dag ved man dog, at asbest er giftigt, og at det fremkalder lungekræft, men det vidste man ikke dengang. ”Jeg husker tydeligt den dag i april dag jeg kom hjem fra skole og det sneede, men det var jo ikke sne det var asbest” det fortæller Barbara.

 

Asbestos QC CA
Get directions

Fødselsdag:

1951

Erindringen ønskes afleveret til:

Aarhus Stadsarkiv