Birgit Juhl Lyng

Birgit Juhl Lyng fra Ballerup var i New York i 2008 med sin datter, og blev overrasket over nyheden om Roskilde Bank økonomiske kvaler på storskærm på Times Square. Birgit fortæller om forskellige seværdigheder i New York, og om at være på café med Donald Trump – hvis det da er ham? Gør ejerskabskrav på erindring

Ferie i New York

 

Efter en anstrengende rejse over Atlanten og med bus fra lufthavnen ankom vi spændte og forventningsfulde til hotellet i New York tæt på Central Park 24/8 2008.

Lidet anende hvad der var i vente i den økonomiske verden, læste vi på storskærm på Times Square: Troubled Roskilde Bank! som bare kommer igen og igen med andre nyheder indimellem. Tænkte at det var sjovt med sådan en hjemlig nyhed. Men ak det var jo starten på noget rigtigt slemt for mange mennesker. Heldigvis fotograferede jeg storskærmen.

Vi havde nogle fantastiske dage hvor Albatros rejseleder guidede os rundt i de oplevelser – som er et must see – på fineste vis!

Guggenheim – Museum of Moderne art – Brooklyn Bridge som vi gik over – Little italiensk – Chinatown town – sejltur fra Hudson river rundt om skyline med Olafur Eliassons vandfald flere steder bl.a. Brooklyns Bridge i skumringen. Vi var fuldstændig grebet af det hele. Følte os i forvejen “Høje” af at gå i gaderne med brede fortove og huse så høje at vi måtte bøje nakkerne laaangt tilbage og stå godt på vores ben for ikke at blive svimle.

En eventyrlig dag for os selv i Central Park. Vi ville finde en af Cleopatras fire nåle (Obelisker). En i Rom en i Paris en i London og en i New York. Vi fandt den lige pludseligt der i Central Park.  Solen skinnede med blå himmel. Det regnede med store vanddråber. – Vi var helt fortryllede.

Lige meget hvor vi kom frem i Central Park var det eventyrligt. Bl.a H.C. Andersens grimme ælling.

Sidste dag var vi på fin café ved Rockefeller Center, hvor vi var de eneste gæster bortset fra en ældre eksentrisk herre med lyst gråt og en anelse orange hår med svungen bølge ned i panden. Han havde en limousine med chauffør ventende på sig. Vi sad og så på de gyldne figurer og drak gourmet øl.

En fortryllet rejse på mange måder.

 

Birgit Juhl Lyng

 

New York Avenue 2008
11210 NY US
Get directions

Fødselsdag:

1946

Erindringen ønskes afleveret til:

Københavns Stadsarkiv