Channette S.N.Z. Malmberg

Channette fortæller her om små hverdagssituationer fra sin barndom i karréen i start 50'erne: Om legekammeraten Lone og bedsteforældrene, der bor i samme bygning. Gør ejerskabskrav på erindring

Jeg skal ned og lege med min bedste veninde, der bor i samme opgang, som vi bor i. Lone hedder hun.  Vi sjipper og jeg har fået en brun papirspose rå havregryn med sukker drysset over med i hånden som det, vi kunne spise som en slags slik.

Vi legede også med dukker, jeg er ca. 5 år, og gården er som to boligkarreer, der danner et hjørne.

I hjørnet bor min mormor og morfar, som jeg altid tager for givet, at jeg kan komme op til, hvis jeg har lyst.  Min veninde Lone synes, min mormor ikke taler ordentlig dansk.  Min mormor er fra Sverige, men jeg synes, hun taler fuldt ud dansk som mig.

Mormor er den, der redder mine tidligere hvide uld-luffer ved at vaske dem, når jeg har snavset dem til, så min mor ikke ser det.

Også Fru Jensen, min nabo, kan jeg komme til, hvis nu min dør er låst, og mor er gået i byen. Min mor arbejder ikke, men er hjemme, men har noget syarbejde om aftenen, hvor hun ordner fine broderede kraver.

Jeg har også en far, der er maler, men han er ikke rar.  Han svinger i humør, så min søster, der er 6 år ældre end mig, og jeg aldrig ved, om han er glad eller sur, når han kommer hjem.

Senere, da jeg er 6 år, bliver min mor skilt fra ham.  Han drager til Stockholm i Sverige, og jeg ser ham kun 1 x mere i mit liv.  En ny dejlig "far" flytter ind, og han er meget glad for os 2 piger, så fra da af, får vi en god opvækst med trygge rammer.  Sådan var det ikke før.

 

Bisiddervej 4
København 2400 DK
Get directions

Fødselsdag:

1946

Erindringen ønskes afleveret til:

Københavns Stadsarkiv