Isabelle Hørmann Donsbjerg Petersen

Lørdags den 02.09.2017 var jeg i København og fejre at byen havde 850 års fødselsdag sammen med min yngste datter Amalie, som er tilknyttet Kulturstyrelsen i forbindelse med DR tv-programmet "Historien om Danmark" og Nationalmuseet. Derfor bliver man nok også let ramt af begejstringen omkring denne kulturoplevelse. Gør ejerskabskrav på erindring

Onsdag 06/09-2017

 

Kære Dagbog

Som indledning vil jeg gerne lige fortælle hvordan dette hænger sammen med, at I får min historie fortalt idag.

I lørdags den 02.09.2017 var jeg i København og fejre at byen havde 850 års fødselsdag sammen med min yngste datter, som er tilknyttet Kulturstyrelsen i forbindelse med DR tv-programmet “Historien om Danmark” og Nationalmuseet. Derfor bliver man nok også let ramt af begejstringen omkring denne kulturoplevelse.

En spændende dag med beretninger fra Peter og Solvognen, som havde været rundt i Danmark for at indsamle erindringer til Nationalmuseet, til Københavns arkiv, “Historier om Danmark”, som kan læses på www.givdetvidere2017.dk
Vi fik bl.a. glæde af at lytte til dagbøger fra 2 spændende fortællere,Ritt Bjerregaard og Rane Willerslev.

Derfor er denne udfordring taget op, “DEL DIN DAG” og I får her min dag og min datter har allerede skrevet til mig denne morgen: HUSK også et billedet af DEL DIN DAG postkortet, hvor man kan læse, hvor vigtigt det er at dele sin dag på www.natmus.dk/dagbog, det er dyrebar viden for fremtidige generationer og jeg vil gerne være med til at skrive Danmarkshistorie.

 

I er blevet taget med til Fredensborg, 35 km fra København.
Vi er i byen hvor Fredensborg Slot blev bygget som jagtslot for Frederik 4. og stod færdigt 1722. Slottet blev senere udvidet af Christian 6. Frederik 5. og Dronning Juliane Marie . Idag har vi glæde af at Margrethe 2. og Prins Henrik bruger slottet 6 måneder om året.

Jeg bor nærmest i Dronningens baghave og mange af mine ture går derfor tit til Slotsparken som er åben for publikum hele året rundt uden entre.

Idag er det onsdag. Det første jeg tænker på når jeg vågner kl 7:45, er at jeg skal ud at gå en lille morgentur i Fredensborg Søpark, som vores grundejerforening kaldes og som har haft Slotsparken som nabo siden 1960’erne.

En dejlig frisk gåtur, 2,50 km klaret på små 25 minutter. Jeg bestræber mig på at gå mindst 10.000 skridt om dagen, da det er sundt for kroppen og de første 3500 skridt er gået hjem inden kl. 9. Dagens første billede, af en smuk rød fluesvamp med hvide prikker, er taget med min Apple iPhone. Der er altid så mange smukke motiver når man begiver sig ud i naturen. Jeg burde gå rundt med mit digital kamera, men mobilen gør det fint nok, og jeg glæder mig over billedet. Det billede bruger jeg igen da jeg afslutter min gåtur på Endomondo app’en og vedhæfter dagens billede fra den korte gåtur, inden den kommer ud på Facebook.

Hjemme igen, og kun startet dagen med et glas vand inden gåturen, så jeg spiser nu til morgenmad 2 ristede stykker valnøddebrød med smør på og drikker en friskkværnet kop kaffe.

Kl 9 starter min dag på jobbet. Jeg har hjemmekontor, arbejder for et tysk firma, men hører til under det skandinaviske kontor som ligger i Sverige. Firmaet er leverandør af kontorprodukter og laver selv mindst 95% af produkterne. Min dag er derfor blandet dansk og svensk, samt engelsk når jeg mailer med mine tyske kollegaer.

Omkring Kl 12:30 nærmere tiden sig til frokost, og nu består frokosten igen af 2 stykker valnøddebrød, den ene med 3 skiver tomater, den anden med en skive ost og en skive tomat på toppen, vand til og en kop kaffe bagefter. PT er jeg oppe på ca. 3900 skridt ud af dagens forventede 10.000 skridt, og det er ikke mange man går hjemme og når man har hjemmekontor, men så er det jo godt at jeg har et Garmin vivofit 3 så jeg kan følge med i dagens skridt.

Eftermiddagskaffe og noget at varme sig på her kl. 15:00. Der er lidt koldt i huset. Det er kun små 15 grader udenfor og næsten 20 grader indenfor. Kun opnået 4200 skridt indtil videre, så det bliver en god tur igen senere når jeg har fri fra job kl 16:00.

Så blev klokken lidt over fire ( 16:00 ) En kunde ringede lige ind lidt i 4, så den forespørgsel klarer jeg imorgen når jeg sidder på kontoret igen.

Vi havde intet særligt aftensmad i køleskabet, så min mand og jeg ville tage sammen ud til SuperBrugsen i Fredensborg og handle ind til spaghetti med kødsauce. Vi får ellers altid økologisk mad fra årstiderne.dk men vi rejser imorgen i 5 dage til Budapest med familien, så vi afbestilte ugens leverance. Det er ellers en sund pakke som hedder “Lokal Måltidskassen” og Årstiderne beskriver det selv : “Den Lokale MåltidsKasse er til dig, der vil spise sæsonens bedste, danske råvarer. Kassen er fyldt med kød, fisk og grønt fra danske marker og farvande. Vi supplerer med kolonial og krydderier fra nær og fjern, og ind imellem kan en citron eller appelsin fra sydlige himmelstrøg også finde vej til kassen.”
Så idag handlede vi selv ind i SuperBrugsen og gik hovedsageligt efter de økologiske madvarer.

Jeg havde en god plan, jeg gik nemlig de lidt over 4 km hjem, istedet for at køre med i bilen med min mand… så kunne jeg måske få resten af dagens 10.000 skridt hjem.

På vej hjem, handlede jeg ind i Matas, da jeg manglede små rejseflasker til min toilettaske imorgen. Jeg skal ikke tjekke bagage ind, så må man kun have 1 liter totalt med op i kabinen og de små flasker må ikke overskride 100 ml i indhold af diverse shampoo, balsam, hårlak, mousse, deo og makeup-fjerner. Og så var der ovenikøbet rabat på købet, da jeg havde fødselsdag i forgårs…altid dejligt når man ikke forventede det.

Hjemme igen små 50 minutter senere, og jeg er tæt på dagens 10.000 skridt….Helt varm i kroppen, det trængte jeg til, efter at jeg havde frosset lidt idag herhjemme. Heldigvis regnede det ikke da jeg var ude at gå, da det har regnet hele dagen igennem siden jeg var ude på min første gåtur. Turen blev afsluttet på Endomondo app’en. Ingen billede bare teksten : “Gå hjem fra SuperBrugsen – hvad gør man ikke for sin sundhed?”

Du tænker sikkert, det fylder lidt meget, det med skridtene hver dag. Jeg følger med i en lukket gruppe på Facebook som hedder “Sense med Audrey Castañeda” som har udloddet en garmin vivofit i september hvis man hver dag kan dokumentere at man går dagens minimum 10.000 skridt. Det vil jeg gerne være med til. Når man har hjemmekontorarbejde, bliver man især meget opmærksom på hvor lidt man går om dagen.

Dagens aftensmad er indtaget. Min mand lavede en dejlig smagfuld kødsauce med baconstykker, oksekød og hvidløg.

Jeg har set lidt tv da vi sad og spiste ved sofabordet foran tv’et, og de fortalte i tv om at Nationalmuseet opfordrede folk til at dele deres dag med dem, så jeg vil slutte min dagbog om lidt så jeg kan sende filen afsted på internettet.

Vi fik også at vide i radio, tv og diverse medier ,at kongehuset har meldt ud nu, at Prins Henrik lider af demens. Der har været nogle uheldige udtalelser fra prinsen hen over sommeren, bl.a. at han ikke ville begraves i Roskilde Domkirke ved siden af Dronning Margrethe 2. så længe han ikke har fået titlen Kong Henrik. Det har skabt røre ude blandt den danske befolkning, så det kommer sikkert som en lettelse, at hans udtalelser kommer som følge af den kroniske sygdom. Jeg håber stadig at jeg vil møde ham på nogle af mine gåture i Fredensborg Slotspark.

Jeg nåede alle min skridt, så nu kan jeg slappe af med tv-programmer. Tænker lidt at jeg vil finde lidt tøj og sko frem til ferien i Budapest.

Det var så min dag, som jeg gerne ville dele med dig.

 

Dronningens Kovang
Fredensborg 3480 DK
Get directions

Fødselsdag:

1965

Erindringen ønskes afleveret til:

Fredensborg Arkiverne