Ea Bagge

Alle de andre tog på ferie til spændende steder, enten i Danmark eller i udlandet. Vi tog i sommerhus på Omø i samtlige ferier. Gør ejerskabskrav på erindring

Sommerhus på Omø

 

Da jeg var barn havde mine forældre købt en sommerhusgrund på en lille ø, Omø.

I starten slog vi telt op og boede der hele sommeren. Maden blev lavet over primus eller bål.

Min far byggede et skur, som blev indrettet til beboelse, toilet og skur. Her sov vi på luftmadrasser hvis det regnede.

Sådan boede vi mange år, mens sommerhusene vokset op omkring os. Vi havde ikke så mange penge tilovers, så det var mine forældres måde at holde ferie på.

Min far brugte hele sommeren på, at plante træer og buske. Slå græs, lave urtehave og bålsted. Han var praktisk og nød at bruge sine hænder og sin krop. Min mor slappede af med sin krydsord, sin bog og sit strikketøj. Hun brugte hele sommeren på en madras i haven.

Som familie tog vi hver dag på stranden, kørte på havnen, købte is, gik øen rundt osv.

Mange år senere fik vi et lille hus som min far byggede det meste af, for at det blev billigt. Huset rummede et lille køleskab, et lille tv, et spisebord og en sofa som bestod af 4 madrasser, der om aften blev spredt ud på gulvet.

Ferierne bar præg af god tid og samvær, der blev altid spillet kort om opvasken eller hvem der skulle tømme toiletspanden. Vores kæledyr var med på ferie, vi havde en skildpadde og en kat.

Alle mine skoleferier blev brugt derovre og jeg hadede det – alle mine kammerater tog til forskellige steder i Danmark eller til udlandet, og jeg var på Omø. Jeg kedede mig og især sommeren var lang.

 

Som sagt var alle mine barndomsferie i sommerhus, og alle mine ungdomsferier og voksenferier har mest været bilferier. Jeg har sammen med min kæreste og mand og familie holdt flest bilferier. Vi har kørt rundt i alle de europæiske lande og de øst europæiske lande hvor vi har oplevet mange forskellige kulturer og traditioner. Vi har ofte kombineret det med nogle badeferiedage og resten nogle oplevelsesdage.

Jeg har boet en årrække i udlandet og der rejste vi rundt i Asien. Når vi har været i eks. Australien og USA fløj vi dertil og lejede bil. Jeg har været på to charterrejser i hele mit liv.

Set i bakspejlet var det langt fra alle mine kammerater som kom på ferie, og det var ikke ret mange som tog udenlands. Det var først en del år senere man begyndte på det.

Jeg husker tydeligt, at vi en sommer skulle noget andet end Omø – vi skulle til Grand Canaria og vi skulle flyve. Det var stort, og det var så spændende.

Da jeg blev teenager kom mine veninder og venner med derover eller cyklede derover – vi boede i telt nede i det fjerneste hjørne af grunden. Endelig skete der noget, vi badede, snakkede, spillede bold, lavede bål og cyklede.

Mine forældre deltog i samværet, de arrangerede bålaftner med guitarspil og snobrød. Min mor bagte pandekager og lavede te. Alle tog på stranden om eftermiddagen eller kørte på havnen og spiste is.

 

Tjørnely 28
Solrød Strand 2680 DK
Get directions

Fødselsdag:

1966

Erindringen ønskes afleveret til:

Solrød Lokalarkiv