Ingrid Sønderskov

Denne livshistorieberetning er udført og skrevet af en elev på Horne Plejecentret i 2010. Eleven har stillet spørgsmål, og derudaf sammensat Ingrid Sønderskovs livshistorie. Historien er kortfattet, men alligevel god, og indeholder mange ting som vidner om et langt og godt liv. Gør ejerskabskrav på erindring

Mor Ingrids Livshistorie 1916 – 2010

Ingrid Sønderskov blev født i 1916 (94 år) i Åsted ved Kvong. Forældrene flyttede til Horne da hun var 3 år, hvor de købte en gård (Kirkevad) og drev landbrug.

Moderen var hjemmegående, hun hjalp til på gården, Ingrid har 2 søstre og 2 brødre, Ingrid og den ene bror er tvillinger.

Hun blev gift da hun var 23 år, med en mand fra Brædstrup, hvor de boede i 3 år, hvorefter de flyttede til Horne, hvor de overtog forældrenes gård (Ingrid), de fik 3 børn, 2 drenge, 1 pige, Ingrid er enke i dag, hendes mand døde som 87 årige, det var i 2000, da var hun 83.

Ingrid har gået 7 år i skole, og fik ingen uddannelse, hun kom ud og tjene på en gård, hvor hun var 1 år, så skulle man videre til den næste gård. Hun gik i ungdomsforening, var også i husholdningsforening, hvor hun syede og strikkede om aftenen, inden hun blev gift.

Da de overtog forældrenes gård blev hun medhjælpen hustru, fritid var der ikke meget af, søndag eftermiddag, efter opvask holdt man fri, men de var dog med i Horne sangkor i 25 år, lidt teater blev det også til.

Ingrid har altid haft et godt helbred, hun tog kørekort som 50 årige, og gav sig til at servere, manden arbejde på Varde Stålværk hvor han var i 20 år, da havde de solgt jorden fra gården.
Der er god kontakt til både søskende, børn, samt forældre som Ingrid passede til deres død, børn og søskende er altid samlet til fødselsdage og jul. Hun har lige haft 94 års fødselsdag, den 2. maj 2010 hvor hun havde børn, børnebørn (7stk), oldebørn (4stk), til kaffe og chokolade.

Kontakt til venner bliver også plejet, især er der en god veninde på 92 år der er sygeplejerske, som hun lige har snakket med.

Det offentlige har hun ikke haft kontakt med før nu.

Da krigen kom, kom tyskerne ned på gården og tiggede mad, de fik lidt æg, men ville gerne betale for det, men det ønskede Ingrid ikke, da det var unge mennesker, som Ikke kunne gøre for at der var krig. Så den 5. maj 1945 var der mange der var glade, nogle græd af glæde.

Hun havde fået konstateret en knude i højre bryst, så hun har fået fjernet brystet i februar mdr. 2010, men hun har det godt i dag.

Hun har lige mistet en god nabo, der lige var blevet 90 år.

Hun har boet i beskyttet bolig i 14 år, så blev det lagt sammen med plejehjemmet, de ville have hun skulle flytte, men det ville hun ikke og fik lov til at blive boende.

Da hun var 87 år blev hun syg, så hun begyndte at få mad og rengøring.

Tirsdag og torsdag er der håndarbejde. Om aftenen ser hun banko, gætteleg, gamle film osv.

Om vinteren er der gymnastik fredag formiddag, og sang 1 gang om måneden.

Hun har kort hår, der bliver krøllet, i dag går hun mest i lange bukser.
Hun får en god og sund kost, drikker vand, saft, men et glas vin til en god middag er ikke af vejen.

Hun syntes, hun har en god og dejlig tilværelse, er glad for hver dag hun står op, børn kommer på besøg, er glad for at bo her, er glad for personalet.

Er i øvrige med til de aktiviteter der er hele året, så længe helbredet kan.

Mor dør 10. juli 2011.

Hornelund 27
Varde 6800 DK
Get directions

Fødselsdag:

1916

Erindringen ønskes afleveret til:

Horne Sogns Lokalhistoriske Arkiv (Varde)
image/svg+xml