Jette Hou Jensen

Jette Hou Jensen kunne fortælle tre elever fra 6.a på Viby Skole en drabelig historie om knivstikkeri på Vestergårdsskolen i 1970’erne, da de interviewede hende på Dokk1 i efteråret 2017. Gør ejerskabskrav på erindring

Andreas Munk Gamborg, Liva Beck Sønderby og Sara Erikson Habasi fra 6.a på Viby Skole har lavet et interview med Jette Hou Jensen i forbindelse med klassens deltagelse i Giv det videre 2017s skolekonkurrence.

KNIVSTIKKERI I KLASSEVÆRELSET

 

Da Jette gik i ottende klasse, fik hendes klasse en ny dreng, som havde gået på ti andre skoler. Han kom fra et socialt belastet hjem.

En dag da de havde dansk skulle de have test, så da læreren skulle dele testene ud, stak han læreren ned og løb væk. Læreren råbte at de skulle tage kniven ud. Læreren kom aldrig tilbage på skolen. Nogle år efter skulle Jettes klasse mødes, men klassekammeraten der havde stukket læreren kom ikke. Han var død af narko.

Jette er 53 år gammel. Hun gik på Vestergårdsskolen. Hun blev født i 1964. Hun startede i skole som syvårige. Jette har altid været glad for at lære. Hun gik på Viby gymnasium. Hun har to brødre som hedder Heino og Steffen

Da Jette startede i skolen, skulle eleverne stå i nogle rækker i en bås udenfor i skolegården, indtil eleverne blev kaldt ind klassevis. Så en dag, skulle Jette køres af naboen i skole, men naboen sov over sig, så Jette kom for sent i skole, så da Jette kom i skole, stod skoleinspektøren lige foran hende. Hun blev skældt så meget ud af ham, at hun begyndte og græde. Efter den oplevelse blev hun bange for at komme for sent, og hun kunne ikke sove om aftenen i flere år, fordi hun var blevet bange for ikke at møde til tiden.

 

Nordbyvej 25
Viby 8260 DK
Get directions

Fødselsdag:

1964

Erindringen ønskes afleveret til:

Aarhus Stadsarkiv