Jette Pedersen

Jette fortæller om samvær med sine børnebørn og særligt om turen til Slangerup og andre steder i Nordsjælland med barnebarnet Rune. Gør ejerskabskrav på erindring

Vi er et ægtepar der har været gift i 50 år.

Jeg, Jette er født og opvokset i København. Min mand, John, er født og opvokset i Randers.

I 1965 mødte vi hinanden i København, hvor John var soldat og jeg arbejdede ved Gyldendal.

Vi blev enige om at vi måtte flytte til Randers, da det at købe hus i København vil være forbundet med et yderområde, hvor vi så ikke kunne tilbyde børn et frit område at vokse op i. Da John havde og har en stor omgangskreds, var det indlysende at flytte til Randers.

Jeg havde forældre i København, samt en bror Ole og svigerinde Lene, der bor i Slangerup.

Vi blev gift i 1967 og i 1968 fik vi en søn, Jan og i 1973 fik Jesper. Vi har i mellemtiden købt hus, og bor i et frit område. Desuden er Rander en meget grøn by med mange grønne områder samt Gudenåen der går gennem byen.

Både Jan og Jesper har fået 2 børn hver.

Jan er gift med Anne og de har Nicolai der er født i 1998 og Amanda der er født 2001.

Jesper er gift med Anette og de har Rune der er født 2003 og Sara der er født 2008.

Disse børn har vi lavet en opsparing til på vores konto, men med hvert af deres navne.

Da Nicolai blev konfirmeret 2012 fik han en pengegave på 2500,00 kr. samt en tur til København sammen med John og mig. Vi var der i 3 dage og overnattede ved min bror og svigerinde. Det var Nicolai der bestemte hvad dagene skulle bruges til. Det var bl.a. en tur til Den Blå Planet, gå tur i byen samt se hvor jeg havde færdes som barn. vi var også på Havnerundfart. Han var glad for turen

Da Amanda blev konfirmeret i 2014 var det ligesom Nicolai, pengegave og en tur til København, bortset fra at John lå på sygehuset så det var Amanda og jeg, der tog til Slangerup til min bror og svigerinde for at overnatte. Amanda bestemte også hvad dagene skulle bruges til. Det var en pigetur, det var tøjforretninger i alle afskygninger, lidt at spise, og næsten ikke andet. også hun var glad for turen.

Så i år er Rune blevet konfirmeret.  Han fik også penge som Nicolai og Amanda, samt en tur til København. Det blev lidt anderledes. Runes hobby er at løbe på løbehjul, og han har fundet frem til at Danmarks største Skaterbane ligge ved Helsingør. Vi var ved min bror og svigerinde i Slangerup omkring middagstid.

Alle 3 gange har vi selv kørt, så vi var tidligt oppe også denne gang. Vi spiste frokost ved Lene og Ole. Derefter kørte vi i 2 biler, Ole, Lene og John i Ole og Lenes bil Rune og jeg i vores. Vi skal til kaffe ved Ole og Lenes datter Charlotte og svigersøn Peter i Hørsholm. Derfra skulle Rune og jeg til Helsingør, til Skaterbanen. Lene, Ole og John tog tilbage til Slangerup hvor de spiste til aften. Rune ville gerne prøve en tur med Peter i Peters bil, en stor BMV med ekstra stor motor hvilket Peter sagde ja til. Det blev en tur på Hørsholm-motorvejen, Jeg kørte efter dem i alm fart, Peter og Rune skulle selvfølgelig op i en meget høj hastighed hvor jeg ikke vil være med, men det var det der var Runes ønske og det fik han opfyldt. Vi mødtes på en vigeplads og jeg overtog Rune og Peter kørte hjem.

Rune og jeg fandt Skaterbanen, vejret var høj sol og kl. var ca. 17.00. Rune nød at køre på denne store bane med mange udfordringer. Rune tog ikke kontakt med nogle af de andre, der var nok 20-25 andre børn på hans alder. Hen mod aftenstid blev vi sultne. Vi spurgte os frem og fandt en Pizzarestaurant, den var godt nok ved at lukke, men vi fik 2 pizzaer og nogle flasker vand. Derefter gik vi tilbage til Skateboardbanen. Nu var der ikke så mange. der var ledige bænke hvor vi pakke ud og spiste. det var rigtig hyggeligt. Jeg kunne ikke spise en hel pizza, så vi pakkede den sammen, gemte resten og tog den med hjem til Lene og Ole.

Det var ved at være mørkt, så vi kørte tilbage til Lene og Ole. Hyggede os og fik kaffe.

Ole og Lene har 1 gæsteværelse, så der sov Rune, John og jeg sov i soveværelset. Lene og Ole har en campingvogn, den har de kørt ned foran huset, så der sov de.

Næste morgen drak vi morgenkaffe, derefter kørte vi igen i 2 biler til Ølstykke Station. Der satte vi vores bil, Lene, Ole og John kørte ud og handle, Rune og jeg blev kørt ind til København, Nansensgade, der er en skaterbane, Rune havde sit løbehjul med, for denne bane vil han også prøve. I Nansensgade Skole har jeg gået, så den skulle han også lige se. Skaterbanen syntes han ikke så godt om. Vi gik så til Israels Plads, der er også en skaterbane, der var mange skatere, så der ville han ikke være. Derefter gik vi en tur ind på Strøget og så lidt forskelligt, han fik også at se hvor min oldemor boede for mange år siden. Da vi kom til Nytorv/Gammel Torv skulle vi have noget at spise, så der fandt vi er Restaurant hvor der var noget vi begge kunne lide. Efter at have spist gik vi til Rådhuspladsen, snakkede lidt om hvor vi skulle hen, det var ikke svært, der er lidt skaterbane Jarmers Plads, så der gik vi hen. Denne bane var kun for skatere ikke til løbehjul. Så vi gik gennem Ørstedsparken og ud til Israels Plads igen, der var stadig mange så vi gik derfra hurtigt. Rune havde så nogle tøjforretninger han gerne vil se, dem fandt vi frem til og nr. 2 forretning fandt han en bluse, orange, med hætte som han ikke kunne løsrive sig fra. Det blev til farmor, altså mig, der måtte have pungen op, 1700,00 kr. selvfølgelig fik han den, og han blev rigtig rigtig glad for den, så den var alle pengene vær. Nu var tiden inde til at vi skulle til Slangerup, Lene og Ole har lavet mad til os, så vi skulle med toget hjem. Det fandt vi da også ud af, men der var sporarbejde, så vi skulle skifte tog midt i det hele, vi fandt ud af det og var hjemme til aftalt tid.

Vi spiste til aften og fik fortalt hvad vi havde set og oplevet.

Rune er glad for at fotografere, han har købt et kamera for sine konfirmationspenge og det havde han med på hele turen hvor han også gav sig tid til at tage en del billeder. Da vi kørte hjem til Lene og Ole var der et sted han gerne vil fotograferer, så der gik vi hen efter aftensmaden, det var en tur på 1 km, men han fik taget de billeder han ønskede. Hjemme igen, så var det snart sengetid. Næste morgen drak vi kaffe og spiste morgenmad, aftalte hvad formiddagen skulle bruges til. Rune ville gerne til Helsingør Skaterbane, så han og jeg kørte af sted igen. Aftalte at han fik 3 timer og derefter hjem igen til Lene og Ole. Vi spiste en hurtig frokost, bl.a. resten af pizzaen fra den forgående dag. Så blev det tid til at køre mod Randers. Det er mig der køre, Rune sidder bag ved, inden vi så os om sad han og sov. John og jeg fik snakket om disse dage og hvor dejligt det var at være alene på tur med, denne gang, Rune, det er en gave at vi kan det. var i Randers kl. ca. 20.00.

Rune har haft, siger han, en rigtig dejlig uforglemmelig tur, det har vi andre også, og det takker vi ham for.

Nu har vi kun Sara tilbage og vi håber på at vi kan holde til at hun også kan få sådan en tur, det siger hun vi godt kan selv om vi så er 80 år, det håber vi også. Vi har aftalt med Jan og Jesper, hvis vi ikke kan nå det, skal hun have pengene i stedet.

Vi er glade for at vi har den slags oplevelser, et er ikke alle der opnår det.

 

Slangerup 3550 DK
Get directions

Fødselsdag:

1943

Erindringen ønskes afleveret til:

Stadsarkivet for Frederikssund Kommune