Jørgen Worning Sørensen

Karla Brønd Miller og Nikolaj Minke Mikkelsen fra 6.a på Viby Skole har interviewet Jørgen Worning Sørensen om Jørgens skolegang i 1940'erne. Det blev til en samtale om mange skoleskift og udfordringerne ved at være venstrehåndet. Gør ejerskabskrav på erindring

Karla Brønd Miller og Nikolaj Minke Mikkelsen fra 6.a på Viby Skole har lavet et interview med Jørgen Worning Sørensen i forbindelse med klassens deltagelse i Giv det videre 2017s skolekonkurrence.

SKOLESKIFT PÅ SKOLESKIFT

 

Jørgen Worning Sørensen gik på Læssøesgade Skole, Gylling Skole , Kolt Skole, Nørre Snede Skole og Odder Skole i sin barndom.

Jørgen Worning Sørensen er 78 år og født i 1938.
Jørgen havde en storesøster, men hun er død. Hvis hun stadig levede i dag ville hun være ca. 80 år. Jørgens mor hed Ester og hans far hed Johannes. Hvis de levede i dag vil de begge være 115 år. Jørgens far arbejdede som fængselsbetjent, og hans mor arbejdede med at smøre madpakker og vaske tøj.

Da Jørgen gik i skole var hans yndlingsfag naturhistorie. Hans lærer var god til at fortælle historier. Ikke om Pinocchio, men om naturen og om de dyr der levede der ude. Han var også Jørgens yndlingslærer. De kaldte læren for Hr. Larsen.

Jørgen kunne godt lide at spille bold, så efter skole gik han op i klassen og tog en bold og gik ud på boldbanen og spillede med sine venner.

De første 5 år han gik i skole, gik han på 6 forskellige skoler. Fordi at hans mor og far tit var uenige. Så faren gik og moren stod tilbage med ham og hans storesøster. Derfor var hans mor nødt til at finde arbejde, så de skulle flytte. Jørgen har gået på blandt andet Odder privat skole, Læssøesgades skole, Kolt skole ved Hasselager, Torden Gade skole, Nørre Snede skole og Gylling skole.

Da Jørgen gik i skole blev han tit slået, fordi at han var venstrehåndet. Han fik af vide, at han skulle skrive med den anden hånd, men han kunne ikke skrive sådan, så han tog blyanten i venstre hånd igen. Så fik han det at vide igen, men han kunne ikke. Tredje gang fik han et rap over hånden med den skarpe side nedad på en lineal.

 

Gylling Østergade 8
Odder 8300 DK
Get directions

Fødselsdag:

1938

Erindringen ønskes afleveret til:

Aarhus Stadsarkiv