Kaynad Begum ​Malik

Min erindring er skrevet i forbindelse med et samarbejde mellem min skole, som er Tagensbo Skole og Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv. Her er min fortælling om min barndom.

Kaynad Begum ​Malik går i 6.x på Tagensbo Skole, og har skrevet en erindring i forbindelse med klassens deltagelse i Giv det videre 2017s skolekonkurrence.

Hektisk ballade dag

Af Kaynad Begum Malik

Jeg var ude på Nørrebro Bycenter, det var en fredag.  Jeg var ude med Mariam, som jeg gik i 6. klasse med på Tagensbo skole. Vi havde aftalt, at vi skulle være sammen efter skole, og vi havde kun 4 timer, fordi vi begge skulle være hjemme klokken 18:00.

Det er Tagensbo Skole (TGB skole), TGB skole har engang heddet Grundtvigskolen.

Det første, vi gjorde, var at gå hen til min mors kiosk, og vi fik gratis is af min far. Vi løb hen til Nørrebro Bycenter, det er stedet, hvor de fleste børn fra Nørrebro/Bispebjerg er i sin fritid. Mariam og jeg havde lavet en challenge med, at vi skulle vælge outfits til hinanden, jeg valgte et sort og hvidt outfit til hende, som bestod af bukser og bluse. Hun valgte en pink bluse, og mørke blå jeans. Begge vores outfits så godt ud.

Efter vi havde lavet et outfit challenge, kom Mariam med en ide. ”skal vi ikke spørge fremmede om deres numre”, sagde Mariam til mig, jeg syntes, det var en god ide, så jeg begyndte. Jeg fik en mand på cirka 20 år, han spurgte, om han ikke var lidt for gammel for mig, og jeg sagde ”jo” og begyndte at grine, imens tog Mariam en video med hendes mobil, jeg sagde hej hej og gik igen. Nu var det Min tur til at vælge en person til Mariam, jeg valgte en kvinde med en barnevogn ”må jeg be om din nummer” ,spurgte Mariam, imens jeg tog video for at lægge det op på snapchat, kvinden svarede rigtig skrapt nej og gik igen.

(Snapchat er en app, hvor man kan poste noget om sit liv)

Det er Snapchats logo

Jeg er pigen med det brune hunde filter, og Mariam er pigen med det hvide hunde filter. I baggrunden kan man se nogle af vores klasse billeder fra 5. og 6. årgang.

Vores hunde filter er fra appen snapchat

Jeg begyndte med at stresse Mariam med, at vi kun havde 1½ time tilbage, indtil vi skulle hjem. Mariam kom med en ide, som jeg ikke helt var enig i. Jeg syntes, hendes ide var forrykt, men jeg var alligevel med til det, så vi tog bussen 4A til Mariams gamle skole. Vi begyndte at stresse over, at vi ikke havde så lang tid tilbage, og at vi skulle være hjemme.

Da vi ankom til hendes gamle skole, løb vi direkte op til hendes gamle klasse, men de havde allerede fri, så vi ledte efter kontoret for at spørge om klasse MX (modtagelse klasse). Imens vi løb op til kontoret, da mødte vi Jan, Mariams gamle matematiklærer, som hun synes var rigtig flot. Han sagde, at de allerede havde fri, så vi løb over til parken, hvor de plejer at være efter skole. Men ingen af hendes venner var der, (havde hun overhovedet venner tænkte jeg :P), så vi gik den samme vej tilbage til bussen.

Imens vi gik rundt om et hjørne med en kæmpe grøn hæk, råbte jeg ” dig i den røde trøje du er flot”. Mariam og jeg begyndte straks at løbe, så drengen ikke kunne se os.

Til sidst tog vi bussen 4A og kørte til Nørrebro. Efter vi kom tilbage til min mors kiosk, gik Mariam hjem, og jeg gik også hjem

Jeg syntes hele eftermiddagen var sjov, fordi vi skulle skynde os, og vi skulle løbe ret meget.

Magistervej 4
København 2400 DK
Get directions

Fødselsdag:

2004

Erindringen ønskes afleveret til:

Københavns Stadsarkiv