Mikkel Hjort Komstedt

Mikkel Hjort Komstedt har altid interesseret sig for historie, og det lå derfor i kortene at historiestuderet blev Mikkels vej. Det krævede dog først en flytning fra barndomsøen, Bornholm til Aarhus. Gør ejerskabskrav på erindring

Jeg vidste ikke hvor Aarhus lå, da jeg flyttede her over!

Jeg er født og opvokset på Bornholm i den helt anden ende af landet og flyttede først til Aarhus efter at jeg var færdig på gymnasiet og skulle videre på universitetet. Planen efter gymnasiet var (næsten) klar. Jeg skulle til Aarhus for at studere historie. Det med Aarhus var jeg sikker på, omend jeg som sagt ikke helt vidste hvor det lå og måske forvekslede det lidt med Aalborg, men til Aarhus skulle jeg. Det var der flere årsager til. For det første var adgangskravene lidt lettere at overkomme i det jyske, for det andet var en del af mine venner allerede flyttet til byen eller var på vej til det. For det tredje og måske vigtigste, så lå Aarhus tilpas langt væk fra Bornholm og jeg havde efter tyve år brug for at komme rigtigt væk fra øen.

Det med historiestudiet har nok egentlig altid ligget i kortene. Fra helt lille har historiefaget været en af mine kerneinteresser. Op igennem gymnasiet gik jeg da også og overvejede historiestudiet, men det var først midt i 3. G at jeg endelig tog en endelig beslutning (med en nødplan som middelalder og renæssancearkæolog).

Da 3. G så var afsluttet, de sidste øl drukket og sommerferien var gået, gik turen så endelig mod Aarhus. Min far kørte mig fra Bornholm til Aarhus og hjalp mig med at finde mig til rette i løbet af de første par dage. Jeg var kommet ind på historiestudiet og ankom til Aarhus et par dage før studiets rusuge begyndte. Jeg havde fundet bolig i Solbjerg, som jeg heller ikke helt vidste hvor lå, men kunne først flytte ind en uge senere. Til alt held boede nogle af min families venner et stykke udenfor Odder. Jeg boede derfor hos dem den første uge af mit studie og pendlede fra Odder hver dag. Efter en rusuge med et hav af nye sanseindtryk, bekendtskaber og en ganske effektiv reminder om at natbusserne ikke kører om torsdagen, kom min far så igen. Den her gang gik turen til Solbjerg der ligger lidt udenfor Aarhus. Her skulle jeg komme til at bo de næste to et halvt år. Jeg husker da min far endelig sagde farvel og jeg lige pludselig var flyttet hjemmefra.

Fra efteråret 2013 og til i dag har Aarhus dannet baggrunden for en personlig udvikling som jeg næsten ikke havde turde håbe på for fem år siden. Det var her jeg lærte at stå på egne ben. Det var her jeg fik øjnene op for at verden er større og mere nuanceret end den ellers virker på en lille ø midt i Østersøen og at ting der bliver set ned på faktisk kan være okay. Det er jeg byen evigt taknemmelig for. Aarhus er gennem årene blevet mit andet hjem på lige fod med Bornholm. Det er meget almindeligt at jeg i Aarhus går rundt og savner Bornholm, men når jeg så kommer hjem til Øen går jeg og længes hjem til Aarhus og det liv jeg har her.

Min konklusion omkring mit forhold til Aarhus må være at hun har været med til at forme mig, fordi hun har været baggrund for nogle meget vigtige år i mit liv. Aarhus vil være en del af mig resten af mit liv også selvom at jeg flytter fra byen. Den tanke virker forresten fuldstændig surrealistisk i skrivende stund.

 

Vejlby Toften
Risskov 8240 DK
Get directions

Fødselsdag:

1993

Erindringen ønskes afleveret til:

Aarhus Stadsarkiv