Norma Christine Nielsen

Norma Christine Nielsen fortæller i et interview om sin barndom i Esbjerg. Gør ejerskabskrav på erindring

Camilla Jantzen går i 7. klasse på Grindsted Privatskole og har skrevet følgende på baggrund af et interview med Norma Christine Nielsen i forbindelse med klassens deltagelse i Giv det videre 2017.

 

Mit navn er Norma Nielsen. Jeg er født i 1939 i Esbjerg. det første jeg kan huske, er at jeg fik en lillesøster Inge i 1942. Mig og min lillesøsters yndlings lege var at klatre i træer. Vi havde en stor have med mange træer, og den anden yndlings leg vi havde, var at hive i katte haler. Vi havde mange katte og en hund. Dagen gik med at få morgenmad om morgen, og efterhånden som dagen gik med leg og sådan noget.

Jeg har gået på to skoler. Jeg flyttede skole i 0.klasse, jeg havde ca. 3km til skole, jeg gik på Esbjerg Brorsonskolen fra 0. klasse til 7. klasse 8-16, vi boede lige uden for Esbjerg.

Vi boede ikke lige frem fint men heller ikke på gaden, men i en gammel togvogn der var ca. 1,5m i bredden og 6m i længden der boede vi min mor, far, lillesøster, bedstefar og mig. Min bedstemor boede ikke sammen med os hun boede i byen.

I ferier kørte vi en tur i bilen på skovtur. Da jeg var 5 år gammel fik vi vores bil igen der var krigen forbi. Og bilen var vores igen, den havde stået med en klods på, den skulle repareres så kunne vi køre turen igen.

Da jeg gik ud af skolen var jeg 15 år, bagefter blev jeg sygeplejerske til jeg var 17 år. Jeg fik 80 kr. om måneden og jeg skulle give 40 kr. til der hjemme. Så jeg gift med min første mand Svend, og blev husmor. fik 4 børn 2 drenge og 2 piger efter lidt tid blev jeg skilt. Efter lidt over 8 år fandt, jeg min anden mand Otto, og fik en lille pige.

 

Esbjerg DK
Get directions

Fødselsdag:

1939

Erindringen ønskes afleveret til:

Esbjerg Byhistoriske Arkiv
GrindstedArkivet