Torben Höyer-Andersen

Den 6. februar opererede du et halvt kunstigt knæ ind i mit venstre ben. Det virker fint, og hele forløbet har været udført gnidningsløst og professionelt. Du og personalet skal have ros og tak. Mit møde med din afdeling i Næstved, bragte følgende erindring om Overlæge Professor Eivin Thomasen, Ortopædisk Hospital Aarhus frem fra min hukommelse. Gør ejerskabskrav på erindring

Erindringsbrev

 

Ortopædkirurg Søren Bondo
Næstved Sygehus

30. november 2017

 

Den 6. februar operede du et halvt kunstigt knæ ind i mit venstre ben. Det virker fint, og hele forløbet har været udført gnidningsløst og professionelt. Du og personalet skal have ros og tak. Mit møde med din afdeling i Næstved, bragte følgende erindring om Overlæge Professor Eivin Thomasen, Ortopædisk Hospital Aarhus frem fra min hukommelse.

Jeg medbragte et billede til dig i forbindelse med operationen, og jeg har et par anekdoter om den legendariske Overlæge Professor Eivind Thomasen. Billedet er taget på Kursuscenter Scanticon i Skåde Bakker. Det var et nyopførte kursuscenter administreret af Dansk Ingeniør forening og Lægeforeningen. Professor Eiving Thomasen skulle undervise i hvordan han udførte operationen med opretning af en klumpfod. Det foregik på et bord i et undervisningslokale. Han spurgte om ikke jeg kunne tage et foto af situationen, hvilket jeg gjorde. Operationen blev lavet på et amputeret ben, der var ankommet fra Rigshospitalet. Det lugtede fælt af sprit og formalin. Jeg havde den glæde at arbejde sammen med Professor Eivind Thomasen gennem en periode, hvor jeg udviklede en kommunikationsafdeling på Aarhus Universitet/Tandlægehøjskolen. Ortopædisk Hospital modtog, på det tidspunkt, en stor økonomisk donation, der gjorde det muligt at opsætte tv-apparater på alle stuer. I starten af 1970’erne blev det muligt at optage video på kassettebånd. Vi optog en række videoinstruktioner hvor hospitalets fysioterapeuter gennemgik forskellige genoptræningsøvelser. På faste tidspunkter af dagen blev tv-apparaterne tændt på alle stuer, og så var det bare om at være med i øvelserne. Det var meget på forkant med tiden.

Eivind Thomasen var en mand der var udstyret med en god portion humor. Han hofteoperede min mor i slutningen af 1960’erne hvor hun var indlagt, på Ortopædisk Hospital i Aarhus, i en rum tid. Hun lå på en firesengsstue. Lige indenfor døren, og i sengen overfor lå Emma Mærsk, Mærsk Mckenny Møllers frue. Ved siden af min mor lå en lægefrue fra Skagen, hun havde kvæstet sin fod i forbindelse med en lystig fest, hvor hun var blevet tabt. Stuegangen blev gennemført af Eiving Thomasen, der gik forrest, efterfulgt af to sygeplejersker, hvoraf den ene var, hvad vi dengang, kaldte for den kraftige i gummisko ”overmokken”. Stuegangen ved min mor var hurtigt overstået, derefter gik turen til lægefruen, ved vinduet. Eivind Thomasen spurgte lægefruen, hvordan har De det så i dag? – Jo-tak hr. Professor, fint bortset fra at det klør så forbandet i såret. Her afbryder ”overmokken”, der meddeler, at det skal lægefruen slet ikke være ked af, for det er tegn på at det er ved at gro sammen. Efter en kort tænkepause sagde Eivind Thomasen, sikke noget sludder, nu har mit røvhul kløet i 15 år, og det er ikke groet sammen endnu. Der var ikke et øje tørt på stuen den dag.

Hilsen

Kommunikationsrådgiver
Torben Höyer-Andersen

 

Margrethepladsen 3
Aarhus 8000 DK
Get directions

Fødselsdag:

1945

Erindringen ønskes afleveret til:

Aarhus Stadsarkiv