Sam Osani

Om at gå i skole i Danmark Gør ejerskabskrav på erindring

Sam Osani går på Trekløverskolen og har skrevet en erindring i forbindelse med klassens deltagelse i Giv det videre 2017s skolekonkurrence.

 

Jeg er fra iran og har jeg været i danmark i 5 år.

Hvordan kom du i skole?

Jeg cykler altid til skolen, det tager mig omkring 2 min fordi det er ned af bakke, men når jeg skal hjem så tager det længer tid fordi det er op af bakke .

På vejen møder jeg nogle gange nogen jeg kender og så kan vi hyggesnakke sammen mens vi cykler eller går med vores cykler.

Hvordan forløb en typisk skoledag?

Vi starter med at møde op klokken 8. Så kommer læren ind  to til tre minutter senere ind men det er meget sjældent at de kommer til tiden.

Frikvarterne går med at snakke med mine venner eller spille på telefon eller spille fodbold.

I timerne er jeg meget aktiv, jeg skal lære meget mere end de andre i dansk, fordi jeg er ikke så godt til dansk.

Hvilke fag havde du, og hvad var dit yndlingsfag?

Jeg har Engelsk, Tysk, Dansk, Biologi, Matematik, Idræt, Historie, fysik og kemi og kristendom. Mit yndlingsfag er matematik. Jeg er glad for matematik fordi jeg er god til det og kan hjælpe andre. Jeg er også glad for at drille dem som er dårlig til matematik men det er kun men det er kun de gode venner.

Hvordan oplevede du skolebygningen?

Min gamle skole bygning var lige blevet bygget så det hele var nyt. For det meste var folk gode ved tingene fordi de fungerede rigtig godt og toiletterne var rigtig gode og vores rengøringsdame var rigtig gode til at gøre rent.

Hvad er din tydeligste erindring fra din skoletid?

Da jeg spillede fodbold med min venner så kom en dreng som var ikke særlig syd så kom det slåskamp og jeg var bar det og ingen ville kempe med mig og så fandt jeg ud af vis jeg ikke gør noget så skier heller ikke noget.

Kunne du lide at gå i skole? Hvorfor og hvorfor ikke?

Jeg er rigtig glad for at gå i skole, fordi det er det eneste sted jeg kan være social og lære noget samtidig.

 

Falkenborgvej
Frederikssund 3600 DK
Get directions

Fødselsdag:

2002

Erindringen ønskes afleveret til:

Stadsarkivet for Frederikssund Kommune