Vælg en af to konkurrencer herunder. Er du alm. borger vælger du den første konkurrence. Er du skolelærer og ønsker at tilmelde din klasse i konkurrencen, vælger du den sidste.


Del dit liv - og vind en historisk dag for dig og dine venner!

Giv dit bidrag til historien – intet er for småt til fremtiden!

Send din hverdagshistorie til Giv det videre og deltag i en konkurrence om spændende historiske oplevelser. Et udvalg af erindringerne bliver udgivet på Gads Forlag i foråret 2018.

Du deltager ved at sende din erindring ind her:

Indsend erindring

Vil du forøge dine vinderchancer? Så indsend flere erindringer.

Hvad kan du vinde?

Der bliver udvalgt en vinder i to omgange, og deadline for at deltage er d. 18. oktober og d. 15. november. I begge omgange er der yderligere mulighed for at blive en af de 10 vindere af bogen ’På tur i Danmarks Historie’.

Vinderen kan frit vælge mellem fem hovedpræmier til 4 personer:

Kom på eksklusiv tur til en af Den Kolde Krigs hemmeligheder!

Koldkrigsbunkeren Regan Vest bliver først åbnet for offentligheden 2020. Nu får du en enestående mulighed for at opleve den. Regan Vest blev opført i al hemmelighed i 1960’erne og skulle i tilfælde af en atomkrig fungere som arbejds- og opholdssted for regeringen og regenten. Du får også en frokost på Rold Storkro, hvor forsvaret ved kriseberedskab ville indkvartere regeringen og regenten, indtil krisen spidsede til, og de måtte gå under jorden i Regan Vest.

Bliv stylet som en adelig og foreviget til fotosession på Gammel Estrup Herregårdsmuseet!

Er du til silke, snørreliv og pudrede parykker? Så kan du selv prøve at hoppe i baronessens festkjole eller baronens knæbukser i historiske omgivelser. Du kan tage venner eller familie med til en herregårdsstyling på Herregården Gammel Estrup. Herregården har en 700 år lang historie og har været ejet af en af Danmarks rigeste familier. Som en ægte adelig i festklæder bliver I foreviget i herregårdens fineste gemakker i en fotosession.

Kom med på en historisk tidsrejse i madlavning i madens hus på Det Grønne Museum

Du kan opleve skiftende tiders madlavning med autentiske opskrifter, køkkengrej og påklædning. Vi begynder ved ildstedet i 1700-tallet, og rejser videre til 1800-tallets støbejernskomfur med den helt nye dille – kartoflen. I besættelsestiden må I nøjes med erstatningskaffen, da der er rationering. I 1960-erne tilberedes maden efter opskrifter fra Gris på Gaflen og Karolines Køkken. Sidste stop på tidsrejsen er det brune og orange køkken fra 1970-erne med et hav af nye råvarer. (OBS. Mindre børn kan ikke deltage pga. køkkenredskaberne og den åbne ild)

Fra magtens tinde til køkkenets kobber – et besøg i magtens højborg

Besøg det historiske Christiansborg Slot, der ikke bare er centrum for magten i dagens Danmark. I århundreder var det stedet, hvor de danske konger og dronninger regerede Danmark. Besøg det historiske festkøkken, slotsruinerne, de kongelige stalde, pragtsalene og Bjørn Nørgaards gobeliner. Hør om Dronningens rolle, ritualer og pligter som Danmarks regent og afslut dagen med en frokost restaurant Tårnet.

Hør nye stemmer i Danmarks historie på Danmarks Forsorgsmuseum

Kom på rundvisning, fedtemadssmagning og filmvisning i Nordens bedst bevarede fattiggård. Dagen giver dig unik indsigt i forskellen mellem fortidens og nutidens socialt udsatte. Museet viser rundt sammen med dagens eksperter, som er nutidens udsatte. Det er dem, der formidler både deres egen historie, men også historier om fortidens indlagte på Svendborg Fattiggård. Efterfølgende vises dokumentarfilmene “Skjulte Danmarkshistorier”. Forbered dig på en intens, autentisk og dybt rørende museumsoplevelse. Du får også aftensmad på Carlos ’Kitsch’en, en cafe som resocialiserer indsatte i den sidste tid af deres afsoning.

Del din skolehistorie - og vind penge til klassekassen

Skal din klasse være en del af Danmarks historie?

Som en del af Giv det videre kan skoleklasser vinde penge til klassekassen.

Deltag med din klasse ved at indsende et klassesæt med elevernes egne historier om at gå i skole i dagens Danmark eller indsend et klassesæt med skoleinterviews, hvor elever interviewer andre om deres skoletid.

Deltag og find læringspakken her:

Deltag some skoleklasse

Vi trækker lod mellem de deltagende klasser, og finder 5 vindere af 2.000 kr. til klassekassen.

Deadline for indsendelsen er den 23. november og vinderne offentliggøres den 28. november